29 noiembrie 2019, 10:12 Realitatea moldovenească views 3915
Există vreo diferență între tinerii moldoveni și transnistreni? (Video)
29 noiembrie 2019, 10:12 Realitatea moldovenească views 3915

Există vreo diferență între tinerii moldoveni și transnistreni? (Video)

Nu există nicio diferență între tinerii moldoveni și transnistreni, cu excepția preferințelor lingvistice în comunicare.

Această opinie a fost exprimată de doi activiști de la Tiraspol, Pavel Posteliuko și Vitalii Stasiuk, care au devenit protagoniștii noii ediții a emisiunii „Fiți mîndri că sînteți moldoveni" pe portalul moldovenii.md, transmite Noi.md.

„Nu există nicio diferență între noi, cu excepția limbii. În Moldova, se comunică mai mult în limba moldovenească, iar la noi mai mult în rusă. Dar în rest, noi, atît cei de pe malul drept, cît și de pe malul stîng al Nistrului, sîntem foarte prietenoși și vrem să cooperăm cu toți, dorim ca tinerii noștri să se unească, să se împrietenească și, în principiu, diferențe între noi nu sînt. Există proiecte și inițiative pe care am dori să le preluăm de la activiștii tineri de pe malul drept al Nistrului", au spus băieții.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tineret , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
350 locuitori

Chiţcanii Noi este un sat din cadrul comunei Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Chiţcanii Noi a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.