28 noiembrie 2019, 11:40 Realitatea moldovenească views 3272
Cine va primi la angajare indemnizație de 120.000 de lei
28 noiembrie 2019, 11:40 Realitatea moldovenească views 3272

Cine va primi la angajare indemnizație de 120.000 de lei

Indemnizațiile unice pentru tinerii specialiști cu studii superioare medicale și farmaceutice se vor majora pînă la 120.000 de lei.

Vor spori și indemnizațiile unice pentru personalul medical cu studii medii de specialitate, pînă la 96 de mii de lei. Modificări în acest sens a aprobat Guvernul în Legea ocrotirii sănătății, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Banii vor fi plătiți în trei rate anuale egale. Indemnizații vor primi doar absolvenții care se vor angaja în cîmpul muncii în baza repartizării Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Scopul este de a stimula tinerii cu studii medicale să activeze în special în raioanele și satele Moldovei, unde se atestă un deficit de specialiști.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1462
Populația:
32530 locuitori
Logo

Ungheni este un oraş în Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ungheni. Amplasat în partea de vest a republicii, pe malul stâng al rîului Prut, oraşul Ungheni este situat la o distanţă de 107 km de Chișinău. Localitatea este cel mai important punct vamal feroviar cu România. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 32530 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Unghiul, datează din 1462, fiind în proprietatea boierului Bratu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.