18 noiembrie 2019, 18:00 Realitatea moldovenească views 3585
Roibu, despre declarația lui Fota privind cetățenia română pentru moldoveni
18 noiembrie 2019, 18:00 Realitatea moldovenească views 3585

Roibu, despre declarația lui Fota privind cetățenia română pentru moldoveni

Liderul Mișcării Urmașii lui Ștefan, Dumitru Roibu spune că o observat că cu insistență este promovată în Moldova știrea cu poziția lui Iulian Fota, fost consilier prezidențial român, referitor la „nerespectarea intereselor românești în Moldova".

„Atestăm, de fapt utilizarea cetățeniei ca instrument de subordonare politică unei țări, de subminare a statalității și a intereselor naționale a Moldovei. Astfel, acum devine evident care a este defapt miza politicii bucureștene de oferire a cetățeniei. Constat cu regret, încă odată, că România desfășoară o politică imperialistă și expansionistă în raport cu Moldova, ceea ce defapt prezintă semne de proastă vecinătate", a declarat liderul Mișcării Urmașii lui Ștefan, Dumitru Roibu.

Roibu precizează că el „condamnă o asemenea abordare, o asemenea atitudine față de Moldova și moldoveni":

„Noi avem o țară cu un viitor distinct, aparte de România, așa cum a fost mereu. Sper acest lucru să fie înțeles și de către politicienii români (a nu se lua în considerare românii „de profesie" de la Chișinău)", a mai adăugat Roibu.

Amintim că, fostul consilier prezidențial și expert în securitate națională din România, Iulian Fota, susține că odată cu instalarea președintelui României pentru un al doilea mandat, ar trebui acordată o atenție specială situației din Republica Moldova.

Fota scrie pe pagina sa de Facebook că buna colaborare dintre președinte și premier trebuie transformată într-o oportunitate de revizuire a politicii României față de Chișinău.

„Iar aceasta revizuire trebuie să includă și aplicarea unor măsuri coercitive, de genul retragerii cetățeniei românești acelor indivizi care nu respectă interesele românești. Pentru unii români de la Chișinău, cetățenia României este doar o protecție a intereselor lor personale. Ce pot ei să facă pentru România nu este important. Chiar mai rău, prin tot ce fac politic, ne arată că se șterg zilnic la fund cu interesele noastre. Contează doar averile lor și siguranța personală. În ipocrizia lor imensă, îi mai răbdăm mult pe indivizii ăștia?", a scris ex-consilierul prezidențial pe pagina sa de Facebook.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , Dumitru Roibu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.