Arată noutățile începînd cu...

eye 1509 Vizualizări

Transportatorii din Moldova: Cele mai multe mărfuri sînt exportate în Rusia și în țările CSI


Transportatorii din Moldova sînt surprinși de datele fostului ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, precum că 70% din exporturile moldovenești sînt orientate spre Uniunea Europeană, menționînd că, de fapt, principalele fluxuri de marfă sînt în Rusia, Belarus și alte țări CSI.

Ei au declarat acest lucru în cadrul emisiei postului de televiziunii NTV-Moldova, menționînd că au fost „mirați" de ultimele informații ale lui Vadim Brînzan precum că 70% din exporturile moldovenești sînt către țările UE, transmite Noi.md.

„Noi sîntem transportatori. Noi transportăm aceste mărfuri. Știm unde le ducem. Cele mai multe mărfuri merg în Rusia, Belarus și alte țări CSI. În același timp, în aceste țări sînt furnizate nu doar fructe, legume și vin, ci și covoare, mobilă etc.", au spus participanții la emisiune.

Ei au menționat că transportatorii moldoveni transportă în țările UE zahăr, mazăre și metal de la Uzina Metalurgică din Rîbnița, iar livrările sînt efectuate în principal către țările apropiate - România, Bulgaria. Vinul este dus în Republica Cehă și Polonia, dar în cantități mici.

Cuvinte cheie:

Rusia , marfa

Localităţile Moldovei şi diasporei

Oclanda

Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
689 locuitori

Oclanda este un sat şi comună din raionul Soroca. Oclanda este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 29 km de orașul Soroca și la 185 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Oclanda a fost menționat documentar în anul 1729.

Citeşte mai departe