13 noiembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 4355
Vin cu ,,noaptea-n cap” pentru a reuși să ia autorizații pentru Rusia (Video)
13 noiembrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 4355

Vin cu ,,noaptea-n cap” pentru a reuși să ia autorizații pentru Rusia (Video)

Coadă ca la pîine caldă în noaptea trecută la Agenția Națională Transport Auto, acolo unde au început să fie împărțite cele 500 de permise pentru export în Federația Rusă.

De frică să nu rămînă fără autorizații, zeci de oameni s-au adunat cu noaptea-n cap în fața instituției. Au rămas șocați însă de lungimea rîndurilor, pe care spun că le văd, în premieră. Tot din această cauză, alți șoferi de TIR-uri au blocat, pentru a doua zi, traseul Chișinău-Bălți, scrie TV8.

Așa cum au intuit, oamenii au stat ore în șir astăzi la Agenția de Transport Auto pentru a putea ridica autorizațiile. Durează mult procedura de verificare a actelor, spun aceștia.

Permisele s-au epuizat ca pîinea caldă. Ieri, spre ora 15, mai bine de 300 fuseseră deja împărțite.

Ieri dimineață traseul național Chișinău-Bălți a fost, din nou, blocat de șoferii de TIR. Oamenii spun că grevele ar putea continua, pentru că numărul de autorizații eliberate ar fi prea mic. Subiectul a fost abordat și în cadrul ședinței Parlamentului, în timpul examinării moțiunii de cenzură. Premierul a fost acuzat de un deputat PSRM că i-ar fi ignorat pe transportatorii care exportă în Rusia.

„Cei care blochează drumurile la Bălți nu reprezintă Asociaciația de transportatori marfari AITA. Nu au nimic cu cei care sînt acoloc. Săptămîna trecută secretarul de la Minister s-a întîlnit cu ei. După trei ore de discuții, i-a convins că problema nu-i la minister", Vadim Brînzan, ministru al Economiei demis.

Scandalul a apărut după ce ultimul lot de permise a fost epuizat încă în septembrie, iar oamenii nu mai pot să exporte în Rusia, înregistrînd pierderi. Recent, rușii au acceptat să ofere suplimentar încă 500 de permise pentru ultimele două luni din acest an.

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
382 locuitori

Ciulucani este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 5 km de oraşul Teleneşti şi la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîtului din anul 2004, populaţia satului constituia 382 de oameni. Satul Ciulucani a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.