Arată noutățile începînd cu...

eye 1311 Vizualizări

S-a anunțat un concurs pentru amenajarea pavilionului Moldovei la „Expo 2020 Dubai”


Ministerul Economiei și Infrastructurii Moldovei a anunțat un concurs pentru amenajarea și decorarea pavilionului Republicii Moldova la Expoziția Mondială „Expo 2020 Dubai", transmite Noi.md.

Cererile de participare pot fi prezentate pînă pe data de 18 noiembrie 2019.

Cu scopul asigurării unei înalte calități a participării Republicii Moldova la Expoziția Mondială „EXPO 2020 Dubai", autoritățile doresc să selecteze celei mai originale și autentice idei de prezentare a Republicii Moldova, prin crearea unui Pavilion spectaculos, creativ şi personalizat integral cu elemente reprezentative pentru Moldova.

Sînt invitate să participe toate persoanele creative fie individual, fie reuniți în grupuri creative.

Participanții la concurs trebuie să propună soluții și idei de amenajare și decorare a spațiului expozițional, inclusiv: detalierea zonelor și conținutul expozițional fizic (exponate, instalații, lucrări ș.a. produse fizice expuse), conceptul filmelor, spoturilor VR, proiecțiilor, designul grafic al panourilor informaționale conform conceptului de participare.

Trebuie menționat faptul că expoziția internațională Dubai 2020 Expo se va desfășura între 20 octombrie 2020 și 10 aprilie 2021 în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Responsabil de participarea Moldovei la această expoziție a fost numit anterior CIE „Moldexpo.

Cuvinte cheie:

expoziție , Dubai

Localităţile Moldovei şi diasporei

Blijnii Hutor

Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Citeşte mai departe