Arată noutățile începînd cu...

eye 502 Vizualizări

Concursul pentru funcția de procuror general: o nouă întorsătură


Conform pronosticurilor puterii, în Moldova noul procuror general trebuia să apară la începutul lunii noiembrie, însă instituția de drept este în continuare condusă de un interimar.

Conform totalurilor preselecției, în scopul asigurării unei alegeri mai vaste și a respectării formalităților democratice, în adresa Consiliului suprem al procurorilor au fost expediate dosarele a patru candidați, dintre care trei – foști sau actuali procurori, iar unul reprezintă societatea civilă. Era de așteptat ca lista pretendenților la funcția de procuror general să fie făcută publică luni, 4 noiembrie, după care să înceapă etapa a doua de selectare. Însă o nouă întorsătură a evenimentelor, în mod repetat, a obligat autoritățile să-și revadă planurile. Miercuri, 6 noiembrie, ministrul Justiției, Olesea Stamate, a declarat că concursul a fost compromis și rezultatele lui vor fi anulate.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

procuror , concurs

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bălceana

Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1832 locuitori

Bălceana este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1832 de oameni. Satul Bălceana a fost menționat documentar în anul 1443.

Citeşte mai departe