Arată noutățile începînd cu...

eye 1406 Vizualizări

Concursul pentru funcția de procuror general: o nouă întorsătură


Conform pronosticurilor puterii, în Moldova noul procuror general trebuia să apară la începutul lunii noiembrie, însă instituția de drept este în continuare condusă de un interimar.

Conform totalurilor preselecției, în scopul asigurării unei alegeri mai vaste și a respectării formalităților democratice, în adresa Consiliului suprem al procurorilor au fost expediate dosarele a patru candidați, dintre care trei – foști sau actuali procurori, iar unul reprezintă societatea civilă. Era de așteptat ca lista pretendenților la funcția de procuror general să fie făcută publică luni, 4 noiembrie, după care să înceapă etapa a doua de selectare. Însă o nouă întorsătură a evenimentelor, în mod repetat, a obligat autoritățile să-și revadă planurile. Miercuri, 6 noiembrie, ministrul Justiției, Olesea Stamate, a declarat că concursul a fost compromis și rezultatele lui vor fi anulate.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

procuror , concurs

Localităţile Moldovei şi diasporei

Slobozia-Rașcov

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
672 locuitori

Slobozia-Rașcov este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Camenca și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Slobozia-Rașcov alcătuia 672 de oameni în anul 2012. Satul Slobozia-Rașcov a fost înființat în secolul XVIII.

Citeşte mai departe