Arată noutățile începînd cu...

eye 342 Vizualizări

Rusia va acorda Moldovei 500 de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri pentru 2019


Federația Rusă va oferi Moldovei 500 de permise suplimentare pentru traficul de mărfuri și de tranzit bilateral pentru transportatorii moldoveni pentru anul 2019.

Despre aceasta a anunțat Ministerul Economiei și Infrastructurii Moldovei, menționînd că la această înțelegere s-a ajuns în cadrul ședinței Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional care a avut loc la Chișinău, transmite Noi.md.

În același timp, partea moldovenească a cerut acordarea suplimentară a 5 000 de autorizații pentru anul 2019 pentru crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea în continuare a transportului rutier de mărfuri între Republica Moldova și Federația Rusă.

Ea a informat partea rusă că contingentul primit anterior în număr de 16.250 de autorizații ruse pentru aceste transporturi a fost deja epuizată, din acest număr au fost utilizate 15 mii de autorizații, și în acest sens, partea moldoveană a solicitat suplimentar 5 mii de autorizații pînă la sfîrșitul anului.

Delegația rusă a anunțat că contingentul existent de autorizații moldovenești pentru anul 2019 satisface pe deplin necesitățile transportatorilor ruși.

Ca rezultat al discuțiilor, partea rusă a acceptat eliberarea unei cote suplimentare de 500 de autorizații pentru acest an.

Autorizațiile urmează să ajungă prin poșta diplomatică la ANTA săptămîna viitoare pentru a fi ulterior distribuite transportatorilor locali conform cererilor depuse și legislației în vigoare.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Homuteanovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Citeşte mai departe