Arată noutățile începînd cu...

eye 699 Vizualizări

Democrații se debarasează de liderii toxici?


În cadrul ședinței fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova, care a avut loc joi, a avut loc schimbarea liderului facțiunii.

Potrivit datelor Noi.md, problema schimbării liderului facțiunii a fost înaintată de majoritatea deputaților-democrați (aleși în principal pe circumscripții) încă de săptămîna trecută, cu toate acestea Filip se opunea aestui lucru cu toate forțele, organizînd întîlniri repetate cu fiecare membru al facțiunii, încercînd să convingă colegi să nu facă acest pas. Filip i-a cedat lui Diacov funcția de președinte al fracțiunii parlamentare PDM.

În locul lui Pavel Filip, care, în același timp, ocupă funcția de președinte al partidului, liderul facțiunii, prin vot secret, a fost ales Dmitru Diacov, care în 1997 a fondat PDM și a fost președintele acestuia în primii săi 12 ani de existență.

Se pare că a început procesul de curățare a partidului de persoanele apropiate lui Plahotniuc, care ar putea fi implicați în cazuri de mare anvergură legate de tentativă de uzurpare a puterii în Republica Moldova, caz care practic nu este cercetat din cauza lipsei unui Procuror general independent.

Cuvinte cheie:

PDM , lider

Localităţile Moldovei şi diasporei

Negreşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1401 locuitori

Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.

Citeşte mai departe