Arată noutățile începînd cu...

eye 865 Vizualizări

Dodon spune cînd ar trebui să fie organizate alegerile anticipate


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra" de la N4, că ar trebui evitate alegerile parlamentare anticipate, însă în cazul în care se ajunge la un așa scenariu, atunci anticipatele ar trebui să să desfășoare într-o zi cu cele prezidențiale.

„Dacă va cădea Guvernul, mi-aș dori ca PSRM și ACUM să se așeze la masa de negocieri și să numească un alt Guvern. Ar fi o greșeală enormă să aruncăm țara în alegeri anticipate. În acest caz ar trebui să o întindem măcar pînă la prezidențiale, ca să se desfășoare anticipatele odată cu ele pentru a evita cheltuieli suplimentare", a completat șeful statului.

Igor Dodon a precizat că a văzut în această seară proiectul socialiștilor privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului și insistă ca Executivul să renunțe la ideea de a modifica Legea Procuraturii. Totodată, șeful statului afirmat că „90% Guvernul Sandu ar putea cădea", dar acest lucru nu ar trebui să provoace neapărat alegeri parlamentare anticipate.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , alegeri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alexandru cel Bun

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
596 locuitori

Alexandru cel Bun este un sat din cadrul comunei Voloviţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 596 de oameni. Satul Alexandru cel Bun a fost înființat în anul 1924.

Citeşte mai departe