Arată noutățile începînd cu...

eye 1645 Vizualizări

Dodon spune cînd ar trebui să fie organizate alegerile anticipate


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra" de la N4, că ar trebui evitate alegerile parlamentare anticipate, însă în cazul în care se ajunge la un așa scenariu, atunci anticipatele ar trebui să să desfășoare într-o zi cu cele prezidențiale.

„Dacă va cădea Guvernul, mi-aș dori ca PSRM și ACUM să se așeze la masa de negocieri și să numească un alt Guvern. Ar fi o greșeală enormă să aruncăm țara în alegeri anticipate. În acest caz ar trebui să o întindem măcar pînă la prezidențiale, ca să se desfășoare anticipatele odată cu ele pentru a evita cheltuieli suplimentare", a completat șeful statului.

Igor Dodon a precizat că a văzut în această seară proiectul socialiștilor privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului și insistă ca Executivul să renunțe la ideea de a modifica Legea Procuraturii. Totodată, șeful statului afirmat că „90% Guvernul Sandu ar putea cădea", dar acest lucru nu ar trebui să provoace neapărat alegeri parlamentare anticipate.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , alegeri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Strîmbeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Citeşte mai departe