07 noiembrie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 3558
Prestațiile sociale pentru persoanele cu venituri mici vor crește
07 noiembrie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 3558

Prestațiile sociale pentru persoanele cu venituri mici vor crește

Mărimea ajutorului oferit pentru perioada rece a anului va crește de la 350 la 500 de lei. De asemenea, va fi implementat un nou program de susținere a pensionarilor cu venituri mici pentru plata energiei electrice. Noile acțiuni au fost anunțate de Ministerul Finanțelor după ce miercuri, 6 noiembrie, ministrul Natalia Gavrilița a participat la o ședință cu șefii direcțiilor finanțe din administrația publică locală.

„Bugetul pentru anul 2020 va fi unul al solidarității. Asta înseamnă creșteri salariale pentru majoritatea angajaților bugetari, dar și prestații sociale mai mari pentru persoanele cu cele mai mici venituri. Creșterea veniturilor populației este o prioritate a guvernului și, atîta timp cât vom avea o sporire a productivității și respectiv a veniturilor la buget, suntem deciși să continuăm majorarea salariilor", a declarat Natalia Gavrilița.

Proiectul Bugetului Solidarității prevede creșterea salariilor cu 6-10 la sută pentru majoritatea angajaților bugetari. În același timp, unele categorii precum: primari, directori și directori-adjuncți de școli, bibliotecari, bucătari, pompieri și militari vor avea majorări de salarii în mărime de le 400 la 2500 lei.

De asemenea, proiectul bugetului pentru 2020 prevede o autonomie financiară locală mai mare prin creșterea defalcărilor din impozitul pe venit al persoanelor fizice. Astfel, dacă până acum localitățile rurale primeau 75% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, începând cu anul viitor acestea vor primi 100%, iar orașele și municipiile – 50%.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

indemnizatii , venit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1199 locuitori

Găleştii Noi este un sat din cadrul comunei Găleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de oameni. Satul Găleștii Noi a fost înființat în 1948.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.