22 octombrie 2019, 10:00 Realitatea moldovenească views 3243
Ei nu au acumulat nici un vot la alegeri
22 octombrie 2019, 10:00 Realitatea moldovenească views 3243

Ei nu au acumulat nici un vot la alegeri

Pe lângă localitățile în care candidații au acumulat 100% din voturi, există și un antitop. În șase localități din Republica Moldova, s-au înregistrat candidați care n-au acumulat niciun vot, or aceasta ar însemna că nu s-au votat nici pe ei înșiși.

Un astfel de rezultat a fost înregistrat în Raionul Rîșcani. Vorbim despre Oleinic Alexandra, candidată din partea PSM pentru fotoliul de primar al orașului Costești. În această cursă au fost înregistrați opt candidați, reușindu-se un rezultat de 59% din voturi pentru candidatul socialist Glasu Nelu care a devenit primar.

Și în orășelul Drochia s-a înregistrat un rezultat zero. Vorbim despre candidatul Partidului Șor, Moltov Igor care a candidat alături de alți nouă pretendenți. Victoria i-a revenit candidatului Partidului Nostru, Cereteu Nina cu 63,83% din voturi.

La Briceni, în orașul Lipcani, candidatul Partidului Nostru, Crîjevschii Anatolii a pierdut lupta cu un zero rezultat. Primăria orașului a fost câștigată de candidatul socialist Dumenco Evghenii cu 63,83%.

Un alt rezultat zero înregistrat de un candidat al Partidului Șor este în localitatea Condrița. Vorbim despre Șelaru Valentin. Este de menționat că aici nu a fost ales un primar din primul tur de scrutin. Lideri în alegeri totuși, sunt candidații PLDM și MPSN.

Nici orășelul Basarabeasca nu are deocamdată un primar ales. Are înregistrat, în schimb, un candidat cu zero voturi la alegeri. Nichita Egor este candidat din partea Partidului Nostru.

Un astfel de rezultat a înregistrat și Mîra Serghei, candidat din partea Partidului Democrat din Moldova, în localitatea Sociteni. Totuși, aici localnicii se pot bucura cu un primar ales-Goloman Victor care a candidat independent și a reușit să acumuleze 59% din voturile alegătorilor.

Totodată, sunt localități în care candidații au acumulat sub 10 voturi. În satul Congazicul de Jos,UTA Găgăuzia, candidata Partidului Șor Dușcova Svetlana a acumulat 2 voturi. În satul Onești, raionul Hîncești, alt candidat al Partidului Șor, Colodin Constantin a acumulat 4 voturi, iar în satul Speia, raionul Anenii Noi, candidata aceluiași partid, Tofan Raisa a înregistrat un total de 5 voturi.

Amintim că la alegerile locale generale din 20 octombrie au participat 41,68% dintre alegători. Conform rezultatelor preliminare, în 518 localități din Republica Moldova au fost aleși primari din primul tur.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

candidat , alegeri , votare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
546 locuitori

Mileştii Noi este un sat din cadrul comunei Răzeni, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 546 de oameni. Satul Mileştii Noi a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.