19 octombrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 6046
Maia Sandu anunță majorări de salarii și alocații pentru pensionari
19 octombrie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 6046

Maia Sandu anunță majorări de salarii și alocații pentru pensionari

Promisiuni electorale din partea guvernului. Cu doar cîteva zile înainte de alegeri, prim-ministra Maia Sandu a anunțat că, începînd cu anul viitor vor crește salariile bugetarilor, ajutoarele pentru perioada rece a anului, dar, totodată, va fi lansat un program nou pentru susținerea pensionarilor.

Este un buget al solidarității și al echității, astfel l-a numit Maia Sandu. Iar bani pentru toate aceste promisiuni, Sandu a spus că-i va obține după ce vor fi tăiate din cheltuielile mai multor instituții, inclusiv a executivului.

MAIA SANDU, PRIM-MINISTRUL: „În contextul programului de ajutor pentru perioada rece a anului să majorăm indemnizația respectivă de la 350 de lei pe lună la 500 de lei pe lună. Pentru pensionari care au o pensie mai mică de 1500 de lei pe lună, propunem o alocație pentru consumul de curent electric. Venim cu ideea să lăsăm mai multe venituri la nivelul Administrației Publice Locale”.

Natalia Morari, MODERATOARE: „Exact așa, anul trecut dacă nu greșesc cu cîteva zile înainte de alegeri au venit și democrații, Guvernul Filip cu mai multe anunțuri, mai multe majorări”.

MAIA SANDU, PRIM-MINISTRUL: „Eu fac bugetul, Guvernul este responsabil de buget. Guvernul este responsabil de aproape toate lucrurile în țara asta. De dimineață pană în seara cu asta ne ocupăm”.

Întrebată de unde va lua Guvernul bani pentru toate aceste promisiuni, explicația a fost simplă: vor fi tăiate cheltuileile mai multor instituții, printre care și a guvernului.

MAIA SANDU, PRIM-MINISTRUL: „Cabinetul dvs., Guvernul care îl conduceți la ce a renunțat? Începînd de la apa care se cumpără pentru delegații să nu fie apă foarte scumpă, italiană. Istoria cu plantele decorative și multe alte lucruri”.

Proiectul bugetului deocamdată este în lucru, iar după definitivare, acesta urmează să fie aprobat de Guvern, iar ulterior trebuie să treacă și prin Parlament. Abia după aceasta, toate propunerile vor intra în vigoare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pensionarii , pensie , salarii , indemnizatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.