18 octombrie 2019, 12:30 Realitatea moldovenească views 3241
Arhitecții moldoveni au proiectat o serie de obiecte importante peste hotare (Video)
18 octombrie 2019, 12:30 Realitatea moldovenească views 3241

Arhitecții moldoveni au proiectat o serie de obiecte importante peste hotare (Video)

Arhitecți moldoveni, absolvenți ai Universității Tehnice din Chișinău, au obținut un mare succes peste hotare proiectînd mai multe obiecte importante, inclusiv Satul Olimpic din Soci.

Despre aceasta a declarat profesoara acestei universități, Nina Iamșcicova, vorbind în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune cu Elena Levițka-Pahomova" de pe canalul NTV Moldova, absolvenții cărei sînt aproape toți arhitecții din Moldova, transmite Noi.md.

Ea a menționat că acum arhitecții moldoveni, datorită calculatoarelor și conectării la internet, lucrează cu toate țările, ceea ce îi ajută să participe la diferite concursuri și să le cîștige.

„De exemplu, l-am avut pe Stas Necrasov. El a plecat să lucreze în Germania. Mult timp nu i-a reușit. Apoi a fost anunțat un concurs internațional. Și el, sub un alt nume german, a participat la acest concurs și, drept rezultat, întregul sat olimpic din Soci a fost proiectat de Stasic Necrasov", a subliniat Nina Iamșcicova.

„Sînt mulți băieți de-ai noștri peste hotare, și cele mai frumoase obiectele de-ale lor sînt acolo. Am mers la Praga. Văd acolo, în regiunea Tesla, există o loc atît de interesant, un stadion și alte obiecte frumoase. Spun, cît de frumoase sînt aceste case, personale. Și mie mi se spune că toate acestea sînt proiectele din ultimii ani care au fost realizate de arhitecți moldoveni", a spus vestita profesoară de la UTM.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Arhitectura , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
300 locuitori

Florica este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 300 de oameni. Satul Florica a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.