Arată noutățile începînd cu...

eye 414 Vizualizări

Consiliul Europei va monitoriza și în continuare Moldova


Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a fost plină de evenimente diferite și semnificative, dar țării noastre i-a fost totuși acordată o atenție sporită.

Raportul Consiliului Europei (CE), în care a fost reflectată situația din țara noastră după schimbarea puterii și eforturile de deoligarhizare a instituțiilor publice, a provocat reacții contradictorii în Moldova și peste hotarele ei. În același timp, a devenit clar că republica va fi în continuare monitorizată de această, cea mai veche pe continentul european, instituție interguvernamentală și interparlamentară.

La Strasbourg, din cele menționate de un eurodeputat, Moldova este considerată "victima unui oligarh, care a reușit să preia controlul deplin asupra statului". Totuși, există speranța că autoritățile vor reuși să-și realizeze intențiile și țara va fi preluată în totalitate de propriii cetățeni. Iar pe parcursul alegerilor generale locale din 20 octombrie 2019, autoritățile trebuie să asigure toate standardele democratice.

Deși majoritatea parlamentarilor europeni antrenați în discuții au apreciat pozitiv ritorica CE în adresa Moldovei, un șir de politicieni au avut și unele obiecții. De exemplu, a răsunat opinia că la Strasbourg accentele au fost puse nu tocmai corect, forțele politice din Moldova fiind divizate în proeuropene și prorusești, deoarece Moldova, ca stat independent, tinde spre o colaborare reciproc avantajoasă cu toți actorii internaționali importanți.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Consiliul Europei , monitorizare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Slobodca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
78 locuitori

Slobodca este un sat din cadrul comunei Ruseni, raionul Edineţ. Satul este situat la 7 km de orașul Edineț și la 213 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 78 de oameni. Satul Slobodca a fost înființat în anul 1923.

Citeşte mai departe