Arată noutățile începînd cu...

eye 670 Vizualizări

„Acest minister nu ne recunoaște poporul și identitatea, de aceea trebuie să dispară” – declarație


Organizațiile de tineret din R. Moldova salută inițiativa discutată în Parlamentul României cu privire la desființarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

În opinia mai multor ONG-uri, această instituție, pe care o consideră una dubioasă, a provocat nu singură o dată destabilizări pe teritoriul țării noastre.

Liderul Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru, spune că organizația a făcut mai mult rău României decît bine, întotdeauna și-a făcut dușmani externi, pentru că a promovat un românism foarte agresiv, inclusiv în R. Moldova.

„La noi în țară această organizație a sponsorizat foarte multe activități și instituții de presă care promovau un discurs antistatal, un discurs anti-R.Moldova și recurgea la provocări. Întotdeauna a avut pretenții teritoriale și expunea o poziția extremistă față de tot ce este stat. E lucru știut că această organizație a fost "o gaură neagră" pentru politicienii români, prin intermediul căreia să spălau foarte mulți bani. Noi sîntem deschiși față de țările din vecinătate, vrem să trăim pașnic și să ne respectăm unii pe alții, avînd un mesaj constructiv", a comentat Nicolae Pascaru.

Ideea desființării Ministerului pentru Românii de Pretutindeni este susținută și de liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu.

„Nu este o catastrofă! România ar avea alte destinații, mai importante, în care ar putea investi bani în țară. Cred că e bine că se va renunța la finanțarea organizațiilor dubioase, cu iz politic, întrucît acestea uneori provoacă destabilizare la noi, dar și în altă parte. Acest minister nu ne recunoaște poporul și identitatea, de aceea e bine dacă va dispărea!", a comentat Roibu.

Cuvinte cheie:

minister , Nicolae Pascaru

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bîrlădeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
735 locuitori

Bîrlădeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Bîrlădeni, Paladea şi Rujniţa. Satul Bîrlădeni este aşezat pe cursul de sus al rîului Ciuhur, la o distanţă de 9 km de staţia de cale ferată Rediul Mare, la 25 km de oraşul Ocniţa şi la 207 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Bîrlădeni constituia 735 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bîrlădeni datează din anul 1522.

Citeşte mai departe