12 septembrie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 4302
Pascaru: La banii cheltuiți, în fiecare sat trebuia să fie cîte o stație de epurare (Video)
12 septembrie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 4302

Pascaru: La banii cheltuiți, în fiecare sat trebuia să fie cîte o stație de epurare (Video)

Președintele Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru a declarat în cadrul unei emisiuni că la cîți bani s-au cheltuit în ultimii ani pentru geotuburi, deja în fiecare sat trebuia să fie cîte o stație de epurare.

,,Organizația mea, în parteneriat cu Ecodava, a scris zeci de scrisori la minister și la diferite instanțe ca să hotărască întrebarea, nu s-a hotărît nimic. E o schemă de corupție: Organizațiile mari aruncă deșeurile noaptea și cineva e plătit cu mită. Aici trebuie să lucreze Procuratura. S-au dat 11 milioane de dolari ca credit și 13 milioane ca ajutor. Au promis că în 3 ani va fi reconstruită Stația de epurare. Lucrările nu merg. Iată acum, aici, trebuie să lucreze Procuratura", a declarat președintele Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la JurnalTV.

Pascaru i-a reproșat fostului liberal Valeriu Munteanu că nu a rezolvat nimic la acest subiect în timp ce era ministrul Mediului: ,,Nu vă supărați pe mine, dar nu ați făcut nimic, nu ați rezolvat nici o problemă. Totul e putred de cînd a fost guvernarea dumneavoastră".

Valoarea proiectului care trebuia să ne scape de mirosul urît a fost de 24 de milioane de euro. Acum, Pascaru e de părere că Procuratura ar trebui să ancheteze unde au ajuns acești bani.

,,Nu-s specialist pe miros. Dar trebuie de atras atenție la agenții mari. De ce? Că cînd are o uzină de milioane de lei, clar că își salvează interesele la Primărie. Vin acasă nu numai turiști, dar chiar și moldovenii, și cînd ajung în Chișinău, aici pute. A fost o schemă de corupție. Majoritatea loturilor care au fost date în Chișinău, au fost date prin hotărîre de judecată. A fost o schemă. Vedem că varianta cu judecata nu mai ajută... Așa-i mintea noastră", a mai adăugat președintele Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1466
Populaţia:
781 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.40 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.31 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Horoişte şi Horodişte. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 36 km de oraşul Rezina şi la 85 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.