Arată noutățile începînd cu...

eye 1759 Vizualizări

Opinie: Fenomenul Dodon este un exemplu pentru mulți


Președintele Moldovei, Igor Dodon, este un politician de un format nou, o persoană care are menirea să readucă cetățenilor Moldovei simțul demnității personale și numai un compatriot indiferent sau un inamic sincer al statului nostru nu-l va susține.

Această opinie a fost exprimată de președintele Mișcării Naționale "Voievod", Nicolae Pascaru, menționînd că Igor Dodon a pus capăt războiului geopolitic din Moldova, atrăgînd atenția tuturor părților interesate asupra problemelor dezvoltării poporului moldovean, a intereselor lui, încă mai există speranță pentru o soluționare pașnică a problemei transnistrene și reunificarea țării.

În plus, președintele Igor Dodon a fost primul dintre liderii Moldovei moderne care a arătat principalului turn al Kremlinului că, pe lîngă el, există și alte turnuri care folosesc puterea în propriile lor interese pentru contrabandă prin regiunea transnistreană și, în general, astăzi Moldova are o șansă reală, cu adevărat istorică, de a începe o diplomație adevărată în care să fie subiectul cu drepturi egale, și de a înceta cu înfumurarea, așa cum au păcătuit cîndva Filat și Ghimpu, Voronin și Plahotniuc, apărîndu-și doar propriile interese.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Nicolae Pascaru

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corneşti

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Citeşte mai departe