Arată noutățile începînd cu...

eye 1256 Vizualizări

Șeful statului, îndemnat să nu promulge modificările la Legea privind deșeurile


Președinta Comisiei mediu și dezvoltare regională, deputata fracțiunii Partidului Democrat Violeta Ivanov a venit cu o reacție dură la modificările efectuate de către Parlament la legea privind deșeurile.

Deputata i-a cerut președintelui Igor Dodon să nu promulge legea și a spus că aceasta trebuie întoarsă în ședința Comisei pentru a fi dezbătută.

„Vreau să-l rog pe președintele țării ca inițiativa dată să nu fie promulgată. Mai multe organizații non-guvernamentale au venit cu reacții foarte dure la inițiativa Parlamentului. Solicit ca această inițiativă să fie întoarsă în ședința Comisei pentru ca cetățenii și academicienii să se poată expună", a declarat deputata.

Modificările efectuate la Legea privind deșeurile prevăd ca arderea acestora pe teritoriul Republicii Moldova să fie făcută în condiții strict controlate.

În prezent arderea deșeurilor de orice proveniență este interzisă, cu excepția deșeurilor rezultate din activitatea medicală.

Cuvinte cheie:

lege , deşeuri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Molochișul Mare

Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
787 locuitori

Molochișul Mare este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 116 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mare alcătuia 787 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mare a fost menționat documentar în anul 1727.

Citeşte mai departe