Arată noutățile începînd cu...

eye 875 Vizualizări

Șeful statului, îndemnat să nu promulge modificările la Legea privind deșeurile


Președinta Comisiei mediu și dezvoltare regională, deputata fracțiunii Partidului Democrat Violeta Ivanov a venit cu o reacție dură la modificările efectuate de către Parlament la legea privind deșeurile.

Deputata i-a cerut președintelui Igor Dodon să nu promulge legea și a spus că aceasta trebuie întoarsă în ședința Comisei pentru a fi dezbătută.

„Vreau să-l rog pe președintele țării ca inițiativa dată să nu fie promulgată. Mai multe organizații non-guvernamentale au venit cu reacții foarte dure la inițiativa Parlamentului. Solicit ca această inițiativă să fie întoarsă în ședința Comisei pentru ca cetățenii și academicienii să se poată expună", a declarat deputata.

Modificările efectuate la Legea privind deșeurile prevăd ca arderea acestora pe teritoriul Republicii Moldova să fie făcută în condiții strict controlate.

În prezent arderea deșeurilor de orice proveniență este interzisă, cu excepția deșeurilor rezultate din activitatea medicală.

Cuvinte cheie:

lege , deşeuri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul-Leca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
1295 locuitori

Vadul-Leca este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 35 km de orașul Telenești şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Vadul–Leca a fost menționat documentar în anul 1662.

Citeşte mai departe