10 august 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 4454
Pascaru: Șalaru se victimizează întrucît înțelege că va răspunde
10 august 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 4454

Pascaru: Șalaru se victimizează întrucît înțelege că va răspunde

Acuzațiile liderului PUN, Anatol Șalaru, la adresa președintelui Dodon sînt niște declarații de diletant politic, a reacționat președintele Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru.

În condițiile în care numele acestui politician este legat de numeroase trădări, scandaluri de corupție și spălări de bani, spune Pascaru, declarațiile lui Șalaru prezintă zero credibilitate.

„Proiectele lui au fost întotdeauna împotriva R.Moldova. Am văzut că nici în echipa unionistă nu a rezistat, l-a vîndut la un moment dat pe Ghimpu și a trecut în tabăra lui Plahotniuc. Șalaru nu este o voce în politica moldovenească ca să atenteze la persoana președintelui. Fiind la conducerea Ministerului Apărării, a fost implicat în scandaluri mari cum ar fi cel cu vînzarea complexelor de rachete antiaeriene. Și la Calea Ferată, Șalaru a fost implicat în scheme de spălare de bani, aducînd prejudicii de zeci de milioane de euro statului", a relatat Pascaru pentru Noi.md.

Liderul „Voievod" mai afirmă că adepții unionismului au cauzat doar daune statului, au sabotat reformele, integrarea europeană și bunele relații cu Rusia, iar acum încearcă să se poziționeze ca promotori ai dreptății.

„Șalaru trebuie să țină minte că anume cu participarea unioniștilor s-a produs furtul miliardului. Anume PL l-a promovat pe Drăguțanu la BNM, el este primul vinovat de distrugerea sistemului bancar național. Trebuie să înțelegem două lucruri: sînt români adevărați în statul vecin și sînt români de profesie în R.Moldova. Aceștia au fost implicați doar în distrugeri, scandaluri și trădări", a menționat Nicolae Pascaru.

Odată cu schimbarea guvernului și curățarea sistemului de corupție, activistul civic se arată convins că și Anatol Șalaru va fi dat pe mîna justiției pentru fărădelegile comise cînd s-a aflat în posturi de conducere.

„De fapt, Șalaru nu-și bate capul de președinte, el se victimizează, el înțelege că vine schimbarea, guvernul încearcă să distrugă sistemul corupt. În acest condiții Șalaru va fi și el tras la răspundere pentru schemele cu trenuri, rachete și pentru toate nedreptățile pe care le-a făcut".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
40 locuitori

Ciobanovca este un sat din cadrul comunei Grinăuți, raionul Rîşcani. Satul este situat la 35 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de locuitori. Satul Ciobanovca a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.