Arată noutățile începînd cu...

eye 2003 Vizualizări

Pascaru: Șalaru se victimizează întrucît înțelege că va răspunde


Acuzațiile liderului PUN, Anatol Șalaru, la adresa președintelui Dodon sînt niște declarații de diletant politic, a reacționat președintele Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru.

În condițiile în care numele acestui politician este legat de numeroase trădări, scandaluri de corupție și spălări de bani, spune Pascaru, declarațiile lui Șalaru prezintă zero credibilitate.

„Proiectele lui au fost întotdeauna împotriva R.Moldova. Am văzut că nici în echipa unionistă nu a rezistat, l-a vîndut la un moment dat pe Ghimpu și a trecut în tabăra lui Plahotniuc. Șalaru nu este o voce în politica moldovenească ca să atenteze la persoana președintelui. Fiind la conducerea Ministerului Apărării, a fost implicat în scandaluri mari cum ar fi cel cu vînzarea complexelor de rachete antiaeriene. Și la Calea Ferată, Șalaru a fost implicat în scheme de spălare de bani, aducînd prejudicii de zeci de milioane de euro statului", a relatat Pascaru pentru Noi.md.

Liderul „Voievod" mai afirmă că adepții unionismului au cauzat doar daune statului, au sabotat reformele, integrarea europeană și bunele relații cu Rusia, iar acum încearcă să se poziționeze ca promotori ai dreptății.

„Șalaru trebuie să țină minte că anume cu participarea unioniștilor s-a produs furtul miliardului. Anume PL l-a promovat pe Drăguțanu la BNM, el este primul vinovat de distrugerea sistemului bancar național. Trebuie să înțelegem două lucruri: sînt români adevărați în statul vecin și sînt români de profesie în R.Moldova. Aceștia au fost implicați doar în distrugeri, scandaluri și trădări", a menționat Nicolae Pascaru.

Odată cu schimbarea guvernului și curățarea sistemului de corupție, activistul civic se arată convins că și Anatol Șalaru va fi dat pe mîna justiției pentru fărădelegile comise cînd s-a aflat în posturi de conducere.

„De fapt, Șalaru nu-și bate capul de președinte, el se victimizează, el înțelege că vine schimbarea, guvernul încearcă să distrugă sistemul corupt. În acest condiții Șalaru va fi și el tras la răspundere pentru schemele cu trenuri, rachete și pentru toate nedreptățile pe care le-a făcut".

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , Igor Dodon

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lunga

Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
3200 locuitori

Lunga este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Lunga este este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga alcătuia 3200 de oameni în anul 2011. Satul Lunga a fost menționat documentar în anul 1790.

Citeşte mai departe