Arată noutățile începînd cu...

eye 900 Vizualizări

Pascaru: Șalaru se victimizează întrucît înțelege că va răspunde


Acuzațiile liderului PUN, Anatol Șalaru, la adresa președintelui Dodon sînt niște declarații de diletant politic, a reacționat președintele Mișcării Naționale „Voievod", Nicolae Pascaru.

În condițiile în care numele acestui politician este legat de numeroase trădări, scandaluri de corupție și spălări de bani, spune Pascaru, declarațiile lui Șalaru prezintă zero credibilitate.

„Proiectele lui au fost întotdeauna împotriva R.Moldova. Am văzut că nici în echipa unionistă nu a rezistat, l-a vîndut la un moment dat pe Ghimpu și a trecut în tabăra lui Plahotniuc. Șalaru nu este o voce în politica moldovenească ca să atenteze la persoana președintelui. Fiind la conducerea Ministerului Apărării, a fost implicat în scandaluri mari cum ar fi cel cu vînzarea complexelor de rachete antiaeriene. Și la Calea Ferată, Șalaru a fost implicat în scheme de spălare de bani, aducînd prejudicii de zeci de milioane de euro statului", a relatat Pascaru pentru Noi.md.

Liderul „Voievod" mai afirmă că adepții unionismului au cauzat doar daune statului, au sabotat reformele, integrarea europeană și bunele relații cu Rusia, iar acum încearcă să se poziționeze ca promotori ai dreptății.

„Șalaru trebuie să țină minte că anume cu participarea unioniștilor s-a produs furtul miliardului. Anume PL l-a promovat pe Drăguțanu la BNM, el este primul vinovat de distrugerea sistemului bancar național. Trebuie să înțelegem două lucruri: sînt români adevărați în statul vecin și sînt români de profesie în R.Moldova. Aceștia au fost implicați doar în distrugeri, scandaluri și trădări", a menționat Nicolae Pascaru.

Odată cu schimbarea guvernului și curățarea sistemului de corupție, activistul civic se arată convins că și Anatol Șalaru va fi dat pe mîna justiției pentru fărădelegile comise cînd s-a aflat în posturi de conducere.

„De fapt, Șalaru nu-și bate capul de președinte, el se victimizează, el înțelege că vine schimbarea, guvernul încearcă să distrugă sistemul corupt. În acest condiții Șalaru va fi și el tras la răspundere pentru schemele cu trenuri, rachete și pentru toate nedreptățile pe care le-a făcut".

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , Igor Dodon

Localităţile Moldovei şi diasporei

Todireşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Citeşte mai departe