08 august 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 4026
Bugetarii din Moldova se vor bucura de o minivacanță
08 august 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 4026

Bugetarii din Moldova se vor bucura de o minivacanță

Bugetarii vor avea un weekend mai lung la sfîrșit de vară și vor sta acasă patru zile. Minivacanța este prevăzută pentru perioada 24-27 august.

Zilele de 24 și 25 august sînt zile de weekend, ziua de 26 august (luni) a fost declarată de Guvern zi de odihnă pentru 2019. Ziua de 27 august (marți) este declarată zi de sărbătoare nelucrătoare în Codul Muncii, la această dată fiind marcată Ziua Independenţei, scrie Bizlaw.

În schimbul zilei libere din 26 august, bugetarii vor ieși la lucru în data de 17 august 2019.

Tot în luna august, potrivit Codului Muncii este zi de sărbătoare nelucrătoare ziua de 31 august, cînd este marcată sărbătoarea "Limba noastră". În acest an însă, această dată coincide cu o zi de weekend.

Codul Muncii prevede că salariaților remunerați în acord sau pe unitate de timp (oră sau zi), pentru zilele de sărbătoare nelucrătoare, în cazul în care acestea nu coincid cu zilele de repaus săptămînal (zile de weekend), li se plătește salariul mediu. În cazul în care zilele de sărbătoare nelucrătoare coincid cu zilele de repaus săptămînal, salariul mediu pentru aceste zile nu se plătește.

Sursa: bizlaw.md

Cuvinte cheie:

vacanta , munca , bugetari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
707 locuitori

Hîjdieni este un sat din cadrul comunei Berezlogi, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 707 oameni. Satul Hîjdieni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.