06 august 2019, 12:40 Realitatea moldovenească views 4129
Cine e procurorul condamnat la 7 ani de închisoare
06 august 2019, 12:40 Realitatea moldovenească views 4129

Cine e procurorul condamnat la 7 ani de închisoare

Procurorul Igor Cerchez din cadrul Procuraturii raionului Orhei, reținut acum patru ani pentru corupere pasivă, a fost condamnat pe 31 iulie 2019, la șapte ani de detenție într-un penitenciar de tip închis și sancționat cu 160 de mii de lei de prima instanță.

Totodată, judecătorii au aplicat în privința acuzatorului de stat interdicția de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de zece ani.

Sentința va intra în vigoare după ce va deveni definitivă, pînă atunci în privința procurorului Cerchez este aplicată măsura preventivă cu obligarea de a nu părăsi ţara.

Instanța a stabilit că procurorul Igor Cerchez a pretins și primit 12 000 de lei pentru a nu expedia în instanţa de judecată o cauză penală în privința unei persoane bănuite de comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate, pentru a înceta urmărirea penală cu liberarea de răspundere penală și tragerea la răspundere contravenţională.

Procurorul Igor Cerchez a declarat că infracțiunea de corupere pasivă de care este învinuit ar fi „o provocare din partea agenților statului", instanța de judecată a constatat însă că pretinderea banilor de către învinuit a avut loc anterior implicării autorităţilor oficiale ale statului în investigarea cazului dat, adică anterior pornirii procesului penal.

Sențința poate fi contestată în instanța de apel.

Sursa: www.zdg.md

Cuvinte cheie:

procuror , inchisoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1837
Populația:
2090 locuitori

Mărculeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul stîng al Răutului, oraşul Mărculeşti este situat la o distanţă de 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 2090 locuitori. Localitatea a fost fondată în anul 1837.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.