31 iulie 2019, 17:10 Realitatea moldovenească views 2978
Dodon și PSRM – lideri detaşaţi în ratingul de încredere al cetățenilor moldoveni
31 iulie 2019, 17:10 Realitatea moldovenească views 2978

Dodon și PSRM – lideri detaşaţi în ratingul de încredere al cetățenilor moldoveni

Președintele Moldovei, Igor Dodon și Partidul Socialiştilor care îl susține, continuă să conducă detaşat în ratingul de încredere al cetățenilor, avînd cel mai mare sprijin al cetățenilor în rîndul altor politicieni și partide din țară.

Acest lucru este confirmat de rezultatele noii anchete sociale „Barometrul electoral - iulie 2019", care au fost prezentate la Chișinău, transmite Noi.md.

Astfel, potrivit studiului, președintele Moldovei, Igor Dodon, se situează pe primul loc în ratingul încrederii cetățenilor pentru de politicienii din ţară, cu un indicator de 32,3%. Pe locul doi se află premierul Maia Sandu, care are încrederea a 17,5% din numărul total de respondenți. În clasamentul de încredere, urmează viceprim-ministrul, ministrul de interne Andrei Năstase și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru care declară încredere 4,3%, şi, respectiv, 3,9% dintre respondenți.

În același timp, Partidul Socialiştilor pro-prezidențial conduce în ratingul încrederii cetățenilor pentru de partidele politice, cu un indicator de peste 50%. Locul al doilea și al treilea au revenit Partidului „Acțiune și Solidaritate" (PAS) și Platformei „Demnitate și Adevăr" (DA).

De asemenea, studiul a arătat că, dacă, duminica viitoare, în Moldova ar fi organizate alegeri parlamentare anticipate, Partidul Socialiştilor ar ocupa primul loc în ele. În sprijinul formaţiunii s-au pronunţat 41,9% dintre alegătorii chestionaţi. Al doilea loc ar reveni partidului „Acțiune și solidaritate" cu 29,3%, iar al treilea - platformei „Demnitate și Adevăr" cu 8,2%. Partidul Democrat cu 8,1% ar accede şi el în Parlament. Formațiunile rămase nu ar trece pragul electoral.

La studiul „Barometrul electoral - iulie 2019", realizat de compania „IData - Data Inteligente", au participat 1825 de cetățeni. Marja de eroare constituie +/- 2,29%.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , PSRM , rating

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
152 locuitori

Izvoreni este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Ungheni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 152 de oameni. Satul Izvoreni a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.