26 iulie 2019, 16:40 Realitatea moldovenească views 3381
Dodon despre posibilitatea unei coaliții în cazul reformării PDM
26 iulie 2019, 16:40 Realitatea moldovenească views 3381

Dodon despre posibilitatea unei coaliții în cazul reformării PDM

Președintele Moldovei, liderul informal al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, consideră imposibilă coaliția PSRM cu Partidul Democrat, chiar și în cazul reformării și modernizării acestuia din urmă.

El a declarat acest lucru într-un interviu acordat portalului Noi.md.

Răspunzînd la întrebarea despre posibilitatea unei coaliții a partidului PSRM pro-prezidențial cu PDM în cazul reformării acestuia, el a spus: "Haideți să ne clarificăm. Există un bun proverb în limba moldovenească: "Lupul își schimbă părul, dar năravul ba". Cred că acest lucru este valabil și pentru Partidul Democrat și eu nu cred că acesta poate fi reformat în vreun fel. Vă spun sincer. Acesta este primul lucru. Al doilea. Posibilitatea unei coaliții, reformatare în actualul parlament... Eu cred că acest lucru este imposibil. Cred că în acest acord politic, pe care îl vom semna cu blocul ACUM pînă la sfîrșitul lunii iulie, vor fi indicate toate aceste lucruri, precum că nici noi, nici partenerii noștri de coaliție de dreapta nu vor coopera cu DPM. Ne angajăm să nu creăm coaliții parlamentare, majoritate cu reprezentanții Partidului Democrat, cu fracțiunea democraților. Acesta este un moment principial. Pentru că de altfel, dacă vom trage deputați de acolo și așa mai departe, atunci cu ce sîntem mai buni decît guvernul anterior. Așa că dacă am decis să mergem împreună în acest format, să mergem. Dacă nu vom putea merge mai departe, atunci ar fi mai bine să mergem în alegeri parlamentare anticipate. Să găsim o posibilitate, să dizolvăm parlamentul și să mergem la alegeri parlamentare anticipate. Și al treia moment. În ceea ce privește viitorul. Eu cred că după alegerile parlamentare viitoare, Partidul Democrat nu va fi în parlament. Prin urmare, nu avem ce să vorbim aici", a concluzionat Igor Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , PDM , coalitie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1785
Populația:
62 locuitori

Meşeni este un sat din cadrul oraşului Iargara, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de locuitori. Satul Meșeni a fost menționat documentar în anul 1785.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.