26 iulie 2019, 11:45 Realitatea moldovenească views 2628
Ce spune Dodon despre participarea sa la noile alegeri prezidențiale din Republica Moldova
26 iulie 2019, 11:45 Realitatea moldovenească views 2628

Ce spune Dodon despre participarea sa la noile alegeri prezidențiale din Republica Moldova

Actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a exclus că va participa la următoarele alegeri prezidențiale. În același timp, el a respins zvonurile precum că majoritatea parlamentară intenționează să anuleze alegerea directă a președintelui și să revină la alegerea șefului statului de către parlament.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat acest lucru într-un interviu exclusiv acordat portalului Noi.md.

"Nu exclud că îmi voi înainta din nou candidatura la următoarele alegeri prezidențiale, dacă o astfel de decizie va lua Partidul Socialiștilor. Dar, în același timp, aș vrea să risipesc niște zvonuri care au apărut și să precizez în mod clar că nu vom încerca să schimbăm Constituția pentru a reveni la alegerile prezidențiale în parlament", a spus șeful statului.

Igor Dodon a reamintit că el însuși, dar și partidul socialiștilor pro-prezidențial, a sprijinit deschis forma prezidențială de guvernămînt.

"Sîntem pentru consolidării statutului președintelui, dar nu pentru retragerea dreptului de a vota direct președintele de către popor și de a-l readuce în parlament. De aceea, următorul nostru președinte va fi, de asemenea, ales de către popor. Cred că așa este corect. Nu exclud faptul că PSRM va decide să înainteze din nou candidatura mea pentru alegerile prezidențiale. Dar aceasta va fi deja la sfîrșitul anului viitor sau la începutul anului 2021. Vom vedea, totul va depinde de modul în care vom parcurge etapele actuale. Trebuie să desfășurăm alegerile locale, trebuie să înțelegem cum vom funcționa mai departe în cadrul coaliției", a declarat președintele și liderul informal al PSRM, Igor Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , președinte , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1627 locuitori

Javgur este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Javgur, Maximeni și Artimonovca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cimișlia și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1627 de oameni. Satul Javgur a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.