25 iulie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 2994
Pînă la finele lunii iulie părțile componente ale coaliției de guvernare vor semna un acord politic (Video)
25 iulie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 2994

Pînă la finele lunii iulie părțile componente ale coaliției de guvernare vor semna un acord politic (Video)

Cele mai importante puncte ale actualei agende au fost epuizate. De aceea șeful statului a sugerat să se semneze un acord politic în care vor fi stipulate exact cele mai apropiate obiective. Acest lucru a fost relatat în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate de către Igor Dodon site-ului Noi.md.

„Adică prima etapă a fost unirea împotriva cuiva și întotdeauna-i așa - e ușor să te unești împotriva unui inamic comun. Cea de-a doua etapă este mai dificilă și aici ar trebui să se dea dovadă de mai multă maturitate politică, adică să ne unim și să păstrăm această alianță, această coaliție de dragul unui scop. Iată că acum noi finalizăm acest document", a comunicat șeful statului. Potrivit lui, documentul care include în sine partea introductivă și cea politică va fi semnat pînă la sfîrșitul lunii iulie.

„Trebuie să ne asumăm responsabilitatea referitor la faptul cum noi vom acționa în cadrul actualului Parlament, cum vom menține această coaliție. Trebuie să stabilim exact care este agenda politică externă, Vest-Est. Aici noi avem propria poziție și eu cred că vom găsi limbă comună. Trebuie să indicăm exact ce vom face la alegerile locale. Trebuie să stipulăm exact care este agenda Guvernului și a majorității parlamentare, care reforme vor fi realizate".

Președintele consideră că agenda comună ar trebui să fie stabilită nu doar pentru cîteva luni, ci pentru următorii 1,5 – 2 ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , coalitie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1476 locuitori

Sărata Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.