19 iulie 2019, 16:35 Realitatea moldovenească views 2736
Noi reglementări pe piața asigurărilor din Moldova, aprobate de Parlament
19 iulie 2019, 16:35 Realitatea moldovenească views 2736

Noi reglementări pe piața asigurărilor din Moldova, aprobate de Parlament

Parlamentul a aprobat modificări legislative menite să creeze condiții de concurență egală între participanții profesioniști la piața asigurărilor, informează Noi.md.

Proiectul a fost votat, în ședința plenară de astăzi, în ambele lecturi.

Modificările legislative urmează să contribuie la consolidarea treptată a capacităților financiare ale agenților și brokerilor de asigurare și reasigurare. Proiectul prelungește termenul de consolidare financiară prin majorarea capitalului social al acestor entități pentru o perioadă de cel puțin 6 luni.

De asemenea, au fost abrogate normele introduse în 2018, care reglementează excluderea din circuitul vînzării produselor de răspundere civilă auto (RCA) și "Carte Verde" a intermediarilor în asigurări. Au fost excluse și prevederile care stipulau menținerea capitalului social în mijloace bănești libere de obligații pe un cont bancar de depozit.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , asigurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1610
Populația:
6304 locuitori

Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.