Arată noutățile începînd cu...

eye 1065 Vizualizări

Mai multe colegii și școli profesionale din țară duc lipsă de candidați


Colegiile și școlile profesionale, care de trei zile sînt în căutarea a noi elevi, nu prea sînt în topul preferințelor.

Chiar dacă unele instituțiile propun diferite facilități, cum ar fi un prînz gratuit și taxă mică de cazare, puțini tineri se avîntă să le treacă pragul.

Potrivit comisiilor de admitere, pînă acum, cele mai multe dosare au fost depuse la turism. La polul opus sînt domeniile de zidar și piscicultură.

Administrația Colegiului Ecologic a precizat că cel mai mare flux de cereri a fost în prima zi de admitere. Chiar și așa, în ultimii cinci ani, numărul cererilor s-a redus în jumătate.

Nici pe holurile Școlii Profesionale numărul 7 din Chișinău nu a fost aglomerație. Comisia de admitere a declarat că cei mai mulți tineri au depus dosarele în prima zi, adică luni. Jumătate dintre ei a optat pentru meseria de electrician constructor – 28 de cereri. Pe cînd meseria de zugrav sau de fierar nu este deloc în topul preferințelor.

În Republica Moldova sînt 43 de școli profesionale și 32 de colegii. Aici, tinerii pot să studieze peste 80 de meserii.

Cuvinte cheie:

colegiu , scoala

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hlinaia

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Citeşte mai departe