Arată noutățile începînd cu...

eye 429 Vizualizări

Mai multe colegii și școli profesionale din țară duc lipsă de candidați


Colegiile și școlile profesionale, care de trei zile sînt în căutarea a noi elevi, nu prea sînt în topul preferințelor.

Chiar dacă unele instituțiile propun diferite facilități, cum ar fi un prînz gratuit și taxă mică de cazare, puțini tineri se avîntă să le treacă pragul.

Potrivit comisiilor de admitere, pînă acum, cele mai multe dosare au fost depuse la turism. La polul opus sînt domeniile de zidar și piscicultură.

Administrația Colegiului Ecologic a precizat că cel mai mare flux de cereri a fost în prima zi de admitere. Chiar și așa, în ultimii cinci ani, numărul cererilor s-a redus în jumătate.

Nici pe holurile Școlii Profesionale numărul 7 din Chișinău nu a fost aglomerație. Comisia de admitere a declarat că cei mai mulți tineri au depus dosarele în prima zi, adică luni. Jumătate dintre ei a optat pentru meseria de electrician constructor – 28 de cereri. Pe cînd meseria de zugrav sau de fierar nu este deloc în topul preferințelor.

În Republica Moldova sînt 43 de școli profesionale și 32 de colegii. Aici, tinerii pot să studieze peste 80 de meserii.

Cuvinte cheie:

colegiu , scoala

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Perjei

Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
759 locuitori

Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Valea Perjei a fost menționat documentar în anul 1896.

Citeşte mai departe