Arată noutățile începînd cu...

eye 1159 Vizualizări

Regulamentul privind protecția animalelor folosite în scopuri științifice, aprobat


Guvernul a aprobat ieri în ședință Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Comitetului național de etică pentru protecția animalelor folosite în scopuri experimentale sau în alte scopuri științifice.

Comitetul este constituit din cel puțin nouă membri, care sînt reprezentanți ai mediului academic, asociațiilor profesionale și organizațiilor de protecție a animalelor.

Atribuțiile comitetului includ:

  • oferirea consultanţei privind aspecte legate de achiziția, creșterea, adăpostirea, îngrijirea și folosirea animalelor de către structurile responsabile de protecţia animalelor din cadrul autorităţilor competente şi al unităţilor utilizatoare/furnizoare/crescătoare de animale folosite în scopuri experimentale sau în alte scopuri ştiinţifice; 
  • participarea la schimbul de informaţii privind cele mai bune practici în acest sector cu reprezentanţii comitetelor naţionale pentru protecţia animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice sau educative din alte state; 
  • formularea opiniilor cu privire la proiectele de acte normative elaborate în domeniul de competenţă; 
  • participarea la activităţi organizate de către laborator în domeniul ştiinţei animalelor; 
  • analizarea informaţiilor statistice privind folosirea animalelor în scopuri experimentale sau în alte scopuri științifice.

Cuvinte cheie:

animale , protecția , stiinta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pohoarna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
2002 locuitori

Pohoarna este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Pohoarna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 29 km de orașul Șoldănești și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2002 oameni. Prima mențiune documentară a satului Pohrebea datează din anul 1527.

Citeşte mai departe