Arată noutățile începînd cu...

eye 1226 Vizualizări

Maia Sandu a făcut publică schema de contrabandă la magazinele Duty Free (doc)


Premiera Maia Sandu a făcut publice mai multe documente care arată că 75% produsele din Duty Free au fost introduse ilegal pe teritoriul Moldovei.

„Potrivit acestor informații, între 2015 și 2019, valoarea mărfurilor importate de către entitățile Duty Free a constituit 2,8 miliarde de lei, iar circa 75% din volumul mărfurilor vîndute în aceste entități au fost introduse ilicit pe teritoriul Republicii Moldova.

Și această schemă va fi stopată. Pentru aceasta este nevoie, în primul rînd, ca proiectul legii care se referă la interzicerea Duty Free să fie adoptat în lectură finală cît mai curînd", se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

În documentul publicat de Maia Sandu se arată că anumite cantități de mărfuri nici nu se descarcă în depozitele magazinelor respective, fiind introduse în țară, iar unele sunt transportate prin contrabandă în țările vecine, precum Romînia - articole de tutungerii, Ucraina - băuturi alcoolice, cu o stocare prealabilă pe teritoriul RM.

Schemele prejudiciabile au loc cu ajutorul angajaților - 400 de persoane. Favorizarea acestui fenomen (prin corupție, protecționism, trafic de influență) este condiționată și din faptul că funcțiile în magazine sunt ocupate de soțiile/soții colaboratorilor vamali și ai poliției de frontieră.

Vezi documentele mai jos.

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , contrabanda , duty-free

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alexeevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
388 locuitori

Alexeevca este un sat din cadrul comunei Svetlîi, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 38 km de municipiul Comrat și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 388 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1913.

Citeşte mai departe