11 iulie 2019, 14:40 Realitatea moldovenească views 3300
Maia Sandu a făcut publică schema de contrabandă la magazinele Duty Free (doc)
11 iulie 2019, 14:40 Realitatea moldovenească views 3300

Maia Sandu a făcut publică schema de contrabandă la magazinele Duty Free (doc)

Premiera Maia Sandu a făcut publice mai multe documente care arată că 75% produsele din Duty Free au fost introduse ilegal pe teritoriul Moldovei.

„Potrivit acestor informații, între 2015 și 2019, valoarea mărfurilor importate de către entitățile Duty Free a constituit 2,8 miliarde de lei, iar circa 75% din volumul mărfurilor vîndute în aceste entități au fost introduse ilicit pe teritoriul Republicii Moldova.

Și această schemă va fi stopată. Pentru aceasta este nevoie, în primul rînd, ca proiectul legii care se referă la interzicerea Duty Free să fie adoptat în lectură finală cît mai curînd", se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

În documentul publicat de Maia Sandu se arată că anumite cantități de mărfuri nici nu se descarcă în depozitele magazinelor respective, fiind introduse în țară, iar unele sunt transportate prin contrabandă în țările vecine, precum Romînia - articole de tutungerii, Ucraina - băuturi alcoolice, cu o stocare prealabilă pe teritoriul RM.

Schemele prejudiciabile au loc cu ajutorul angajaților - 400 de persoane. Favorizarea acestui fenomen (prin corupție, protecționism, trafic de influență) este condiționată și din faptul că funcțiile în magazine sunt ocupate de soțiile/soții colaboratorilor vamali și ai poliției de frontieră.

Vezi documentele mai jos.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , contrabanda , duty-free

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
342 locuitori

Taraclia este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Cantemir și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.