Arată noutățile începînd cu...

eye 961 Vizualizări

Harunjen a depus cerere de demisie


Procurorul general Eduard Harunjen a scris cerere de demisie, iar președintele Igor Dodon a semnat-o. Anunțul a fost făcut de șeful statului.

„Considerând imperioasă asigurarea funcționării sistemului Procuraturii în interesul cetățenilor Republicii Moldova, este imperativ ca noua conducere a Procuraturii Generale să fie aleasă în cel mai scurt timp și în strictă conformitate cu legislația.

Consider că noul Procuror General trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, cu experiență în organele Procuraturii, să fie integru și capabil să restabilească buna imagine a instituției, asigurând, prin supremația legii, investigarea multiplelor ilegalități, inclusiv a celor comise în trecut.

Doar un asemenea candidat, înaintat de Consiliul Superior al Procuraturii, va fi acceptat de Președintele Republicii Moldova în funcția de Procuror General", a comentat Igor Dodon.

Zilele trecute, Parlamentul a aprobat o hotărâre din care reiese că Eduard Harunjen a fost numit ilegal în funcție. Zilele acestea, șeful statului trebuia să semneze decretul de demitere a acestuia.

Cuvinte cheie:

Eduard Harunjen , demisie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Soloneţ

Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
622 locuitori

Soloneţ este un sat din cadrul comunei Stoicani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 622 de oameni. Satul Soloneţ a fost menționat documentar în anul 1517.

Citeşte mai departe