11 iulie 2019, 12:44 Realitatea moldovenească views 2719
Harunjen a depus cerere de demisie
11 iulie 2019, 12:44 Realitatea moldovenească views 2719

Harunjen a depus cerere de demisie

Procurorul general Eduard Harunjen a scris cerere de demisie, iar președintele Igor Dodon a semnat-o. Anunțul a fost făcut de șeful statului.

„Considerând imperioasă asigurarea funcționării sistemului Procuraturii în interesul cetățenilor Republicii Moldova, este imperativ ca noua conducere a Procuraturii Generale să fie aleasă în cel mai scurt timp și în strictă conformitate cu legislația.

Consider că noul Procuror General trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, cu experiență în organele Procuraturii, să fie integru și capabil să restabilească buna imagine a instituției, asigurând, prin supremația legii, investigarea multiplelor ilegalități, inclusiv a celor comise în trecut.

Doar un asemenea candidat, înaintat de Consiliul Superior al Procuraturii, va fi acceptat de Președintele Republicii Moldova în funcția de Procuror General", a comentat Igor Dodon.

Zilele trecute, Parlamentul a aprobat o hotărâre din care reiese că Eduard Harunjen a fost numit ilegal în funcție. Zilele acestea, șeful statului trebuia să semneze decretul de demitere a acestuia.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Eduard Harunjen , demisie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1712
Populația:
2566 locuitori

Batîr este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Batîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2566 de oameni. Satul Batîr a fost menționat documentar în anul 1712.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.