Arată noutățile începînd cu...

eye 292 Vizualizări

Interdicție de comercializare a carburanților duty-free, impusă de guvern


Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege care prevede anularea prevederilor referitor la comercializarea produselor petroliere fără plata TVA şi a accizelor la punctele de trecere la ieşirea din Moldova.

Potrivit agenţiei Infotag, ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţă, a menţionat că anume prevederile legislative cu privire la comercializarea de combustibil în regim duty-free a fost unul dintre motivele stopării programului cu FMI.

75% din mărfurile vîndute în magazinele duty free au fost aduse ilegal - declarație

În plus, acestea nu oferă condiţii egale pentru contribuabilii care vînd carburanţi pe teritoriul ţării.

Premierul Maia Sandu a declarat la conferinţa de presă de după şedinţă că, începînd cu 2015, magazinele duty-free au importat bunuri în valoare de 2,8 mlrd. lei ($156,7 mil.), abătîndu-se de la plata impozitelor din cauza legilor proaste.

"Potrivit studiilor, 75% din volumul mărfurilor vîndute în magazinele duty-free au intrat ilegal în ţară. Societatea va putea afla mai multe detalii pînă la sfîrşitul zilei", a spus ea şi a promis că va publica documentele desecretizate pe această temă.

Sandu a menţionat că în aceste documente sînt indicaţi beneficiarii finali, printre care se numără "nume bine-cunoscute".

Cuvinte cheie:

interdicţie , carburanţi , duty-free

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vărăncău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Citeşte mai departe