Arată noutățile începînd cu...

eye 683 Vizualizări

Interdicție de comercializare a carburanților duty-free, impusă de guvern


Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege care prevede anularea prevederilor referitor la comercializarea produselor petroliere fără plata TVA şi a accizelor la punctele de trecere la ieşirea din Moldova.

Potrivit agenţiei Infotag, ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţă, a menţionat că anume prevederile legislative cu privire la comercializarea de combustibil în regim duty-free a fost unul dintre motivele stopării programului cu FMI.

75% din mărfurile vîndute în magazinele duty free au fost aduse ilegal - declarație

În plus, acestea nu oferă condiţii egale pentru contribuabilii care vînd carburanţi pe teritoriul ţării.

Premierul Maia Sandu a declarat la conferinţa de presă de după şedinţă că, începînd cu 2015, magazinele duty-free au importat bunuri în valoare de 2,8 mlrd. lei ($156,7 mil.), abătîndu-se de la plata impozitelor din cauza legilor proaste.

"Potrivit studiilor, 75% din volumul mărfurilor vîndute în magazinele duty-free au intrat ilegal în ţară. Societatea va putea afla mai multe detalii pînă la sfîrşitul zilei", a spus ea şi a promis că va publica documentele desecretizate pe această temă.

Sandu a menţionat că în aceste documente sînt indicaţi beneficiarii finali, printre care se numără "nume bine-cunoscute".

Cuvinte cheie:

interdicţie , carburanţi , duty-free

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mateuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1550
Populaţia:
2045 mii locuitori

Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.

Citeşte mai departe