25 iunie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 3149
Cine sînt noii membri ai cabinetului de miniștri al Moldovei? Partea a 6-a
25 iunie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 3149

Cine sînt noii membri ai cabinetului de miniștri al Moldovei? Partea a 6-a

În guvernul Sandu, fotoliul ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este ocupat de Ala Nemerenco, medic de profesie. Este al șaptesprezecelea ministru al sănătății în istoria Moldovei independente. Și una dintre cele șase femei-membre ale noului guvern (inclusiv primul ministru Maia Sandu și bașcanul Găgăuziei Irina Vlah). Are de condus departamentul în perioada unei crize acute - în anii din urmă, în Moldova deficitul de cadre calificate de medici și asistente medicale a luat proporții amenințătoare.

Vom menționa că Ala Nemerenco a mai candidat la funcția de ministru al Sănătății – în 2016 fusese propusă în funcție de Ion Sturza, care candida la funcția de prim-ministru. Însă Sturza așa și nu a mai devenit premier, iar Ala Nemerenco a ocupat acest fotoliu peste trei ani și jumătate.

Noua șefă de la sănătate are o biografie profesională și o carieră impresionantă. Este doctor în medicină, docent la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) "Nicolae Testemițanu", expert internațional în domeniul ocrotirii sănătății, consultant OMS.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
156 locuitori

Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.