13 iunie 2019, 12:05 Realitatea moldovenească views 3786
De ce Partidul Democrat nu a acceptat condițiile socialiștilor
13 iunie 2019, 12:05 Realitatea moldovenească views 3786

De ce Partidul Democrat nu a acceptat condițiile socialiștilor

Reprezentanții PDM declară că nu au acceptat o coaliție cu PSRM deoarece socialiștii le-au înaintat "condiții irealizabile". Ca dovadă, pe un site local a fost publicat un text numit "principiile în bază cărora socialiștii le propuneau democraților să creeze coaliția". Ce conține el?

"Condiții irealizabile„

În cadrul briefingului convocat la 8 iunie, ex-speakerul Andrian Candu a publicat un document în care, spunea el, pe data de 7 iunie președintele Igor Dodon l-a adus în oficiul Partidului Democrat și a încercat să-l convingă pe Vlad Plahotniuc să-l accepte. Din spusele lui Candu, Dodon a negociat pînă ieri cu PD, însă democrații au refuzat, după ce șeful statului le-a pus condiții irealizabile.

Vicepreședintele PDM a spus că cea mai dificilă condiție a fost federalizarea, care potrivit lui Candu înseamnă trădare de patrie. (Anume acest punct a devenit argumentul forte al acuzațiilor sonorizate în timpul mitingului de duminică al PDM). Candu a dat asigurări că dacă Igor Dodon va nega existența acestui document cu cerințe, democrații pot prezenta dovezi.

În aceeași zi, pe site-ul ava.md a apărut o publicație cu imaginile unui document numit "Principiile de bază pe care socialiștii le propuneau democraților ca să creeze coaliția (DOCUMENT)". Se pare că anume acest text este considerat dovadă a negocierilor dintre PDM și PSRM.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

PDM , PSRM , condiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
200 locuitori

Ursoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 200 de oameni. Satul Ursoaia Nouă a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.