Arată noutățile începînd cu...

eye 761 Vizualizări

„Parlamentul 90” recunoaşte Guvernul Sandu


Asociaţia Obştească „Parlamentul-90" îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia creată în ultimele zile în eşaloanele de vîrf ale puterii de la Chişinău.

„Pornind de la această situaţie şi avînd în vedere voinţa poporului, exprimată prin alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, validarea mandatelor de deputat la 9 martie curent si constituirea legală a parlamentului la 21 martie, AO „Parlamentul-90" recunoaşte:

1. Formarea organelor directorii ale Parlamentului în strictă concordanţă constituţională şi legitimitatea actelor adoptate de legislativ începînd din 8 iunie 2019.

2. Investirea legală şi legitimă a Guvernului, în frunte cu Maia Sandu. Legalitatea şi legitimitatea Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova a fost
recunoscută şi apreciată de UE, SUA, Rusia şi alte state ale Uniunii Europene", se arată într-un comuncat emis de către Asociaţia Parlamentul 90.

AO „Parlamentul-90" cheamă organele administrative de drept şi autorităţile statului de toate nivele la respectarea Constituţiei şi legislaţiei în vigoare, la susţinerea instituirii ordinii de drept.

„Chemăm de asemenea deputaţii fracţiunii PDM să contribuie la asigurarea accesului paşnic al Guvernului format, în sediile ministerelor şi instituţiilor statului pentru a-şi exercita atribuţiile. Chemam cetăţenii să dea dovadă de calm şi raţiune, iar partidele la dialog politic in cadrul legal al Republicii Moldova", se spune în comunicat.

Cuvinte cheie:

parlament , guvern

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grozasca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
741 locuitori

Grozasca este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 741 de oameni. Satul Grozasca a fost înființat în anul 1910.

Citeşte mai departe