12 iunie 2019, 10:45 Realitatea moldovenească views 3428
Matvienko: În caz de necesitate, Rusia este gata să ofere ajutor Moldovei
12 iunie 2019, 10:45 Realitatea moldovenească views 3428

Matvienko: În caz de necesitate, Rusia este gata să ofere ajutor Moldovei

Preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse (camera superioară a Parlamentului de la Moscova), Valentina Matviyenko, a declarat marţi că Rusia doreşte o soluţie paşnică pentru criza politică din Republica Moldova şi este gata să ofere asistenţă în acest sens dacă va fi necesar, potrivit agenţiei Tass.

"Găsirea unei soluţii paşnice se poate face numai prin intermediul unui dialog între toate forţele politice şi toţi cei care îşi iubesc ţara şi vor pace, stabilitate şi dezvoltare. Rusia, care este preocupată de Moldova şi poporul ei, vrea ca această criză să se termine. Daca putem oferi ajutor, sîntem dispuşi să o facem", a spus Matviyenko.

Potrivit acesteia, atît societatea civilă din Republica Moldova, cît şi autorităţile, caută o soluţie paşnică pentru actuala criză.

"Cu toate că a fost creată o coaliţie parlamentară, iar preşedintele Parlamentului şi premierul au fost aleşi, acei oameni care se consideră stăpînii ţării sînt nemulţumiţi. Asta a dus la confruntări, speculaţii şi la o decizie a Curţii Consituţionale care nu a contribuit cu nimic la rezolvarea acestei situaţii", a mai spus ea.

Sursa: a-tv.md

Cuvinte cheie:

Rusia , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
185 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Cocieri, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 185 locuitori. Satul Vasilievca a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.