Arată noutățile începînd cu...

eye 533 Vizualizări

Matvienko: În caz de necesitate, Rusia este gata să ofere ajutor Moldovei


Preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse (camera superioară a Parlamentului de la Moscova), Valentina Matviyenko, a declarat marţi că Rusia doreşte o soluţie paşnică pentru criza politică din Republica Moldova şi este gata să ofere asistenţă în acest sens dacă va fi necesar, potrivit agenţiei Tass.

"Găsirea unei soluţii paşnice se poate face numai prin intermediul unui dialog între toate forţele politice şi toţi cei care îşi iubesc ţara şi vor pace, stabilitate şi dezvoltare. Rusia, care este preocupată de Moldova şi poporul ei, vrea ca această criză să se termine. Daca putem oferi ajutor, sîntem dispuşi să o facem", a spus Matviyenko.

Potrivit acesteia, atît societatea civilă din Republica Moldova, cît şi autorităţile, caută o soluţie paşnică pentru actuala criză.

"Cu toate că a fost creată o coaliţie parlamentară, iar preşedintele Parlamentului şi premierul au fost aleşi, acei oameni care se consideră stăpînii ţării sînt nemulţumiţi. Asta a dus la confruntări, speculaţii şi la o decizie a Curţii Consituţionale care nu a contribuit cu nimic la rezolvarea acestei situaţii", a mai spus ea.

Cuvinte cheie:

Rusia , ajutor

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul lui Isac

Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2950 locuitori

Vadul lui Isac este un sat şi comună din raionul Cahul. Vadul lui Isac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2950 de oameni. Satul Vadul lui Isac a fost menționat documentar în anul 1672.

Citeşte mai departe