Arată noutățile începînd cu...

eye 2224 Vizualizări

Dodon este îndemnat să declare stare de urgență pe întreg teritoriul țării


Partidul Liberal Democrat din Moldova cere Președintelui Republicii Moldova să solicite Parlamentului declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării în conformitate cu art. 66 lit. m) din Constituție, transmite Noi.md.

Potrivit sursei, îndemnul vine în legătură cu "tentativele Partidului Democrat de a institui o dualitate confuză în activitatea instituțiilor centrale ale statului, provocînd pericole iminente și reale pentru ordinea constituțională, în scopul apărării statului de drept, menţinerii și restabilirii stării de legalitate".

"Scopul acestei acțiuni constă în realizarea urgentă a unui ansamblu de măsuri cu caracter politic, economic, social şi de menţinere a ordinii publice întru evitarea escaladării conflictului politic și constituțional cu instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară, inclusiv asupra fluxurilor de mijloace financiare" anunță PLDM.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , stare de urgență

Localităţile Moldovei şi diasporei

Selişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe