10 iunie 2019, 16:50 Realitatea moldovenească views 4118
„Urmașii lui Ștefan” sprijină noua putere politică de la Chișinău (Doc)
10 iunie 2019, 16:50 Realitatea moldovenească views 4118

„Urmașii lui Ștefan” sprijină noua putere politică de la Chișinău (Doc)

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” condamnă cu vehemență dualismul puterii politice de la Chișinău și incertitudinea în ziua de mîine, provocată de fosta guvernare și Partidul Democrat din Moldova.

Într-o declaraţie, membrii mişcării condamnă acţiunile Curţii Constituţionale din ultima perioada, cerînd, totodată, demisia de onoare a membrilor acesteia. La fel, Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” le sugerează celor din PDM să "conștientizeze gravitatea acțiunilor pe care le comit, precum și pericolul pe care îl provoacă prin tulburările sociale și blocarea instituțiilor de stat organizată de ei și să purceadă, în spiritul democrației, la transferul pașnic al puterii politice către noua guvernare".

"Reiterăm că susținerea națională și internațională a noii puteri de la Chișinău nu poate fi ignorată de oricare partid, politician sau grup politic din țara noastră. Moldova tranzitează o perioadă politică turbulentă, iar îndemnul nostru către politicieni este să-i pună capăt cît mai rapid. Poporul așteaptă de la politicieni nu război politic, ci eficiență. Avem nevoie de unitate națională, și nu de ură, avem nevoie de coeziune socială, și nu dezbinare politică", se arată în declaraţia Mișcării „Urmașii lui Ștefan”.

Totodată, membrii mişcării îi îndeamnă pe cetăţenii ţării noastre să fie uniţi "în jurul intereselor naționale ale poporului moldovenesc și împotriva oligarhiei".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Urmașii lui Ștefan , puterea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.