Arată noutățile începînd cu...

eye 15135 Vizualizări

Important pentru beneficiarii ajutorului de Paște, care nu și-au primit banii


Beneficiarii alocațiilor financiare de Paște, în valoare de 600 de lei, care nu au reușit să primească banii pe parcursul lunilor aprilie – mai, se pot adresa în continuare la oficiile „Poștei Moldovei" pentru a-și ridica banii.

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări Sociale au declarat pentru Noi.md că informația precum că oficiile poștale refuză să aloce sumele de bani beneficiarilor care s-au adresat mai tîrziu este neveridică.

„Listele respective cu beneficiari și suma integrală au fost expediate la adresa Î.S. Poșta Moldovei spre achitare. Cauza poate fi alta - că beneficiarul respectiv, în perioada de plată, pînă în penultima zi lucrătoare a lunii aprilie, nu era la locul de domiciliu sau nu s-a adresat la oficiul poștal din subordinea întreprinderii. Sumele neplătite au fost returnate în contul CNAS și în luna mai direcționate din nou. Plata va fi direcționată pînă ce nu va ajunge la beneficiar", au comunicat reprezentanții CNAS.

Potrivit instituției, în proiectul de lege aprobat de Guvern nu este prevăzut un termen limită pentru achitarea sumelor.

„Majoritatea beneficiarilor au primit plata respectivă în luna aprilie, către sărbătorile de Paște, dar cei care nu au reușit, o pot face acum", au mai precizat reprezentanții Casei Naționale de Asigurări Sociale.

Menționăm că în contextul sărbătorilor de Paște, Guvernul au dispus acordarea unui ajutor în valoare de 600 de lei pentru circa 610 mii de persoane.

Cuvinte cheie:

CNAS , ajutor material , Paste

Localităţile Moldovei şi diasporei

Frăsineşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1375 locuitori

Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.

Citeşte mai departe