Arată noutățile începînd cu...

eye 10378 Vizualizări

Dodon nu are dreptul de a desemna un prim-ministru, fără Parlament funcțional (Video)


Curtea Constituțională a decis în cadrul unei ședințe de astăzi că președintele țării, Igor Dodon nu are are dreptul să înainteze candidatura la funcția de prim-ministru fără un Parlament funcțional.

Amintim că șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni faptul că intenționează să se adreseze la Curtea Constituțională „pentru a obține o interpretare clară a faptului dacă șeful statului are dreptul să înainteze o candidatură la funcția de prim-ministru, în cazul în care Parlamentul nu are o conducere și nu este în măsură să adopte nicio lege în lipsa unei majorități parlamentare.Potrivit lui, dacă Curtea Constituțională decide că, în situația în care nu există conducerea Parlamentului, Președintele nu este obligat să înainteze un candidat la funcţia de prim-ministru, atunci el nu va interveni în acest proces.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , prim-ministru

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gherșunovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
136 locuitori

Gherșunovca este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Gherșunovca alcătuia 136 de oameni în anul 2004. Satul Gherșunovca a fost menționat documentar în anul 1893.

Citeşte mai departe