Arată noutățile începînd cu...

eye 9990 Vizualizări

Dodon nu are dreptul de a desemna un prim-ministru, fără Parlament funcțional (Video)


Curtea Constituțională a decis în cadrul unei ședințe de astăzi că președintele țării, Igor Dodon nu are are dreptul să înainteze candidatura la funcția de prim-ministru fără un Parlament funcțional.

Amintim că șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni faptul că intenționează să se adreseze la Curtea Constituțională „pentru a obține o interpretare clară a faptului dacă șeful statului are dreptul să înainteze o candidatură la funcția de prim-ministru, în cazul în care Parlamentul nu are o conducere și nu este în măsură să adopte nicio lege în lipsa unei majorități parlamentare.Potrivit lui, dacă Curtea Constituțională decide că, în situația în care nu există conducerea Parlamentului, Președintele nu este obligat să înainteze un candidat la funcţia de prim-ministru, atunci el nu va interveni în acest proces.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , prim-ministru

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pelivan

Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
2236 locuitori

Pelivan este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pelivan și Cişmea. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Orhei și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2236 de oameni. Satul Pelivan a fost întemeiat în anul 1932.

Citeşte mai departe