Arată noutățile începînd cu...

eye 10184 Vizualizări

Dosarul Tranga: Curtea de Apel Chișinău și-a anunțat decizia


Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul depus de avocații lui Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte" și „Andy's Pizza", prin care aceștia contestau decizia de plasare în arest preventiv a omului de afaceri.

Decizia a fost pronunțată astăzi, 14 mai, la două săptămîni de la reținerea lui Andrei Tranga.

Potrivit procurorului pe caz, „atît Tranga, cît și celelalte persoane implicate prezintă riscul eschivării și desfășurării urmăririi penale".

Recent, Ion Dron, avocatul lui Tranga, a declarat că omul de afaceri ar fi fost arestat, de fapt, pentru „trafic de influență", și nu pentru un presupus „atac raider" așa cum a fost prezentată informația de procurori în spațiul public. În acelaşi timp, rămîne neclar modul în care omul de afaceri ar putea influenţa organele publice, mai avînd din aceasta şi careva beneficii.

Andrei Tranga este proprietarul lanțului de restaurante „La Plăcinte" și „Andy's Pizza". Acesta a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru șantaj. Tranga ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup", deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX".

În opinia mai multor reprezentanți ai mediului de afaceri, cazul împotriva unuia dintre cei mai notorii oameni de afaceri din Moldova este foarte îndoielnic și, eventual, este o metodă de șantajare a unei persoane care și-a creat și dezvoltat afacerea de la zero și este o persoană destul de independentă. Cel puțin, există mari îndoieli cu privire la necesitatea aflării sale sub arest.

Cuvinte cheie:

dosar penal

Localităţile Moldovei şi diasporei

Morenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
1144 locuitori

Morenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şicovăţ și Morenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 124 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1144 de oameni. Satul Morenii Noi a fost înființat în anul 1895.

Citeşte mai departe