20 aprilie 2019, 09:30 Realitatea moldovenească views 13839
În perioada sărbătorilor pascale, traficul la frontiera moldo-română va fi fluidizat
20 aprilie 2019, 09:30 Realitatea moldovenească views 13839

În perioada sărbătorilor pascale, traficul la frontiera moldo-română va fi fluidizat

Autoritățile vamale din R. Moldova și România au stabilit un set de acțiuni pentru a fluidiza traficul la frontiera comună în perioada sărbătorilor pascale.

Planul comun de acțiuni în acest sens a fost semnat astăzi de directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie și Ștefan-Cosmin Doliș, vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, transmite MOLDPRES.

Printre principalele acțiuni ce vor fi întreprinse se numără suplinirea numărului de angajați, utilizarea tuturor pistelor de control și sincronizarea acțiunilor cu reprezentanții Poliției de Frontieră. Totodată, vor fi desemnate persoane de contact care vor face parte din grupurile comune de analiză de risc, fiind astfel eficientizată activitatea de efectuare a controlului vamal în baza principiului selectivității.

"Vama din Moldova va activa la capacitate maximă pentru a face față fluxului sporit de călători, specific acestei perioade. Ne-am mobilizat toate forțele pentru a degaja circulația în cazul unui flux sporit și voi merge să verific personal cum e asigurat acest lucru. Chiar de luni, voi verifica graficele de lucru revizuite, dar și listele cu echipele de intervenție pe care le-am creat în acest sens", a subliniat Vitalie Vrabie.

Ștefan-Cosmin Doliș a declarat că vama română va acționa acolo unde se va constata că traficul transfrontalier este îngreunat și va asigura fluidizarea acestuia prin implicarea personalului necesar și efectuarea unei analize de risc pentru desfășurarea controlului detaliat atunci când este cazul.

Din experiența anilor precedenți, în perioada sărbătorilor pascale la frontieră se atestă un număr sporit de călători.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Paste , frontiera , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
239 locuitori

Butuceni este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 35 km de oraşul Orhei şi la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 239 de oameni. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.