Arată noutățile începînd cu...

eye 17055 Vizualizări

Filip: La alegerile anticipate trebuie să fie aleși 61 de deputați în loc de 101


"Dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie să se desfășoare așa cum au votat cetățenii țării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleși 61 de deputați, nu 101", afirmă președintele fracțiunii parlamentare a PDM în Parlament, Pavel Filip într-un interviu pentru tribuna.md.

"Amintesc că aproximativ două treimi din alegători s-au pronunțat la referendum Pentru reducerea numărului de parlamentari", a spus el.

Demnitarul a mai declarat că alegerile anticipate sînt posibile, dar nu sînt de dorit. „Și categoric nu PDM va provoca alegeri anticipate. Pentru ce să intrăm iar în campanie electorală și să revenim la alegeri? Campaniile sînt necesare pentru a spune ce ai făcut pentru cetățeni, pentru a afla de la ei ce mai poți face în continuare și pentru a le dovedi că ești de încredere. Noi am făcut deja asta. Este fără logică să pierdem timp reluînd întregul proces".

Cu toate aceste, Filip afirmă că PDM este pregătit pentru orice variantă. „Iar în caz de anticipate eu sînt sigur că vom cîștiga chiar mai multe mandate de deputat, fiindcă le vom spune foarte clar oamenilor: fiți alături de cei care vor să facă ceva pentru țară, nu alături de cei care vor doar haos și instabilitate".

Cuvinte cheie:

Pavel Filip , alegeri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tașlîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
3216 locuitori

Tașlîc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 70 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2007, populaţia satului constituia 3216 oameni. Satul Tașlîc a fost menționat documentar în anul 1745.

Citeşte mai departe