Arată noutățile începînd cu...

eye 11947 Vizualizări

BNM a lansat în scop numismatic un set de monetărie


Începînd cu data de 18 martie 2019, Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat în circuitul numismatic un set de monetărie.

Conform datelor băncii centrale, setul este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, care conține cîte două monede metalice aflate în circulație cu valoarea nominală de 1, 2, 5 și 10 lei, fiind fixate în alveole transparente confecționate din material plastic.

Monedele metalice incluse în set sînt acceptate ca mijloc de plată pe teritoriul Republicii Moldova, la valoarea lor nominală.

Comercializarea setului de monetărie se realizează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova, care stabilesc independent prețul de vînzare, însă acesta nu poate fi mai mare de trei la sută decît prețul stabilit de BNM. Seturile au fost emise într-un tiraj de 5000 de exemplare.

Cuvinte cheie:

BNM , moneda

Localităţile Moldovei şi diasporei

Toceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Citeşte mai departe