Arată noutățile începînd cu...

eye 12103 Vizualizări

BNM a lansat în scop numismatic un set de monetărie


Începînd cu data de 18 martie 2019, Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat în circuitul numismatic un set de monetărie.

Conform datelor băncii centrale, setul este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, care conține cîte două monede metalice aflate în circulație cu valoarea nominală de 1, 2, 5 și 10 lei, fiind fixate în alveole transparente confecționate din material plastic.

Monedele metalice incluse în set sînt acceptate ca mijloc de plată pe teritoriul Republicii Moldova, la valoarea lor nominală.

Comercializarea setului de monetărie se realizează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova, care stabilesc independent prețul de vînzare, însă acesta nu poate fi mai mare de trei la sută decît prețul stabilit de BNM. Seturile au fost emise într-un tiraj de 5000 de exemplare.

Cuvinte cheie:

BNM , moneda

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grimăncăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Citeşte mai departe