16 martie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 17549
Ostalep: Moldova va primi gaz rusesc din România, dar va fi cu 50% mai scump
16 martie 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 17549

Ostalep: Moldova va primi gaz rusesc din România, dar va fi cu 50% mai scump

Pe viitor, Moldova va putea primi din România, cel mai probabil, același gaz natural rusesc, dar va costa cu 50% mai mult, deoarece tranzitul gazului rusesc prin Ucraina, de anul viitor va fi simbolic.

Această opinie a fost exprimată de Valeriu Ostalep, directorul Institutului pentru Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, ex ministru de externe al R. Moldova, comentînd creșterea de 25%, din 1 ianuarie 2019, a prețului gazelor naturale livrate Moldovei de către gigantul rus Gazprom, transmite Noi.md.

"Și așa cum i se cuvine unei țări care aderă la UE și care se" luptă "cu Rusia, prețul gazului a crescut. Vă reamintesc că deja al cincilea an sîntem în așteptarea unei conducte alternative de gaz din România (Leancă a promis-o în 2014)... Numai că, cel mai probabil, acel gaz va fi rusesc, dar mai scump cu 50%. Și vă reamintesc că, începînd cu anul viitor, tranzitul gazului rusesc prin Ucraina va fi simbolic", a scris Valeriu Ostalep pe o rețea socială.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Ostalep , gaz , Moldova , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
2398 locuitori

Chiţcanii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiţcanii Noi și Chiţcanii Vechi. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2398 de oameni. Satul Chiţcanii Vechi a fost menționat documentar în anul 1666 cu denumirea Piscani.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.