Arată noutățile începînd cu...

eye 824 Vizualizări

Guvernul impune noi restricții pentru cei care fac galăgie


Noi restricții de emitere a zgomotului la desfășurarea activităților de comerț interior.

Agenții economici vor fi obligați să respecte normele admise de emitere a zgomotului între orele 22 seara și 7 dimineața, și nu între 23.00 și 7.00, cum este în prezent, anunță Noi.md

Astfel, în scopul respectării liniștii publice, Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul sanitar privind normele de emitere a zgomotului și vibrației la desfășurarea activităților de comerț interior.

Documentul stabileşte nivelurile maxime de zgomot și vibrație admise în apropierea obiectivelor comerciale, în blocurile locative și publice, zonele rezidențiale şi pe teritoriul zonelor adiacente lor.

Decizia va intră în vigoare după 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial, astfel încît agenții economici să reușească să se conformeze noilor reguli.

Amenzile contravenționale pentru perturbarea ordinii publice la orele interzise sînt de la 1.500 pînă la 3.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 6.000 pînă la 12.000 de lei pentru persoanele juridice.

Cuvinte cheie:

lege , guvern

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ivancea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Citeşte mai departe