Arată noutățile începînd cu...

eye 1175 Vizualizări

Guvernul impune noi restricții pentru cei care fac galăgie


Noi restricții de emitere a zgomotului la desfășurarea activităților de comerț interior.

Agenții economici vor fi obligați să respecte normele admise de emitere a zgomotului între orele 22 seara și 7 dimineața, și nu între 23.00 și 7.00, cum este în prezent, anunță Noi.md

Astfel, în scopul respectării liniștii publice, Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul sanitar privind normele de emitere a zgomotului și vibrației la desfășurarea activităților de comerț interior.

Documentul stabileşte nivelurile maxime de zgomot și vibrație admise în apropierea obiectivelor comerciale, în blocurile locative și publice, zonele rezidențiale şi pe teritoriul zonelor adiacente lor.

Decizia va intră în vigoare după 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial, astfel încît agenții economici să reușească să se conformeze noilor reguli.

Amenzile contravenționale pentru perturbarea ordinii publice la orele interzise sînt de la 1.500 pînă la 3.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 6.000 pînă la 12.000 de lei pentru persoanele juridice.

Cuvinte cheie:

lege , guvern

Localităţile Moldovei şi diasporei

Clişcăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
177 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.24 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.20 km și este situat la 12 km de oraşul Sîngerei, şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Localitatea Clișcăuți a fost întemeiată în anul 1905.

Citeşte mai departe