16 martie 2019, 11:00 Realitatea moldovenească views 16997
ANRE: Nu există motive pentru creșterea tarifelor la gaze pentru consumatorii finali
16 martie 2019, 11:00 Realitatea moldovenească views 16997

ANRE: Nu există motive pentru creșterea tarifelor la gaze pentru consumatorii finali

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetic informează că nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, dat fiind faptul că nu există nicio solicitare în acest sens din partea operatorului SA „Moldovagaz".

Comentariul vine în contextul în care presa a scris că Gazprom a majorat prețul la gazele naturale livrate în Moldova, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, ANRE precizează că pentru o ajustare a tarifelor, SA „Moldovagaz" trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens. De asemenea, potrivit Legii cu privire la gazele naturale, Consiliul de administrație al Agenției este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, prețurile și tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării.

Presa a scris că, în primul trimestru al anului curent, prețul gazelor naturale livrate în Moldova de către compania rusească Gazprom constituie 237, 46 dolari pentru o mie de metri cubi, cu 25% mai mult comparativ cu prețul de import din aceeași perioada a anului trecut.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

tarife , gaz natural , Gazprom , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
114 locuitori

Rediul de Sus este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Rediul de Sus a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.