Arată noutățile începînd cu...

eye 13502 Vizualizări

De ce au nevoie serviciile de informații militare din Marea Britanie și România de Moldova?


Ministerele Apărării din Marea Britanie și România au semnat un Memorandum de înțelegere la Londra, care presupune aprofundarea cooperării militare între cele două țări, inclusiv acordarea de asistență Moldovei și interacțiunea țărilor în domeniul serviciilor de informații militare.

Directorul Institutului pentru Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep, a atras atenția asupra acestui fapt, reamintind că Moldova, deși formal, dar este o țară neutră.

El a scris pe o rețea socială că evenimentul curios de la Londra, unde miniștrii apărării britanici și români au semnat un memorandum de înțelegere, care presupune o aprofundare a cooperării militare între cele două țări, a trecut neobservat de publicul moldovenesc.

"Totul ar fi bine, numai că, nu știu din ce acuză, acolo s-a vorbit despre Moldova și Ucraina. Și ghiciți în ce context? Nu mere și nici pere. În particular, s-a vorbit despre interacțiunea țărilor în domeniul serviciilor de informații militare. Dar tovarășii sînt la curent că, chiar dacă formal, dar sîntem o țară neutră?", a pus o întrebare retorică Valery Ostalep.

Cuvinte cheie:

Romania , Marea Britanie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chiperceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
2295 locuitori

Chiperceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiperceni, Andreevca și Voroteţ. Localitatea se află la distanța de 23 km de oraşul Orhei şi la 69 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Chiperceni a fost menționat documentar în anul 1609.

Citeşte mai departe