Arată noutățile începînd cu...

eye 9748 Vizualizări

Maia Sandu a spus cine ar putea deveni noul prim-ministru


Întrebată cine ar putea prelua puterea în Republica Moldova, co-fondatoarea blocului ACUM, Maia Sandu, a menționat că un eventual scenariu ar fi crearea unei coaliții deschise PD-PSRM sau o alianță ascunsă cu deputați împrumutați.

„În primul rînd, vreau să spun că blocul ACUM este capabail să formeze o guvernare. În situația în care am fost furați de mai multe mandate, acest lucru e mai greu de realizat. Ca să fie clar, blocul ACUM are suficiente resurse, curaj și capacitate ca să vină și să schimbe lucrurile în Molodva", a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi" de la TVR Moldova.

În situația actuală, pornind de la numărul de manadate, co-fondatoarea blocului ACUM a menționat că e posibilă o coaliție pe care socialiștii și democrații să o facă deschis.

Mai mult, lidera PAS nu a exclus ca un eventual scenariu, crearea unui Guvern tehnocrat în frunte cu ministrul finanțelor, Ion Chicu, care ar fi un potențial premier.

„Există mai multe scenarii pe care trebuie să le discutați cu analiștii politici", a spus Maia Sandu.

La data de 11 martie, PSRM, în cadrul unei conferințe de presă, a invitat blocul ACUM la discuții. Ieri, Blocul ACUM a venit cu o declarație, prin care spun că nu fac coaliție cu partidele oligarhice: PD, PSRM și Partidul Șor.

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , prim-ministru

Localităţile Moldovei şi diasporei

Egoreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1078 locuitori

Egoreni este un sat şi comună din raionul Soroca. Egoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1078 de oameni. Satul Egoreni a fost menționat documentar în anul 1859.

Citeşte mai departe