Arată noutățile începînd cu...

eye 9449 Vizualizări

Maia Sandu a spus cine ar putea deveni noul prim-ministru


Întrebată cine ar putea prelua puterea în Republica Moldova, co-fondatoarea blocului ACUM, Maia Sandu, a menționat că un eventual scenariu ar fi crearea unei coaliții deschise PD-PSRM sau o alianță ascunsă cu deputați împrumutați.

„În primul rînd, vreau să spun că blocul ACUM este capabail să formeze o guvernare. În situația în care am fost furați de mai multe mandate, acest lucru e mai greu de realizat. Ca să fie clar, blocul ACUM are suficiente resurse, curaj și capacitate ca să vină și să schimbe lucrurile în Molodva", a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi" de la TVR Moldova.

În situația actuală, pornind de la numărul de manadate, co-fondatoarea blocului ACUM a menționat că e posibilă o coaliție pe care socialiștii și democrații să o facă deschis.

Mai mult, lidera PAS nu a exclus ca un eventual scenariu, crearea unui Guvern tehnocrat în frunte cu ministrul finanțelor, Ion Chicu, care ar fi un potențial premier.

„Există mai multe scenarii pe care trebuie să le discutați cu analiștii politici", a spus Maia Sandu.

La data de 11 martie, PSRM, în cadrul unei conferințe de presă, a invitat blocul ACUM la discuții. Ieri, Blocul ACUM a venit cu o declarație, prin care spun că nu fac coaliție cu partidele oligarhice: PD, PSRM și Partidul Șor.

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , prim-ministru

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bilicenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
773 locuitori

Bilicenii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile lipovanca, Bilicenii Noi, Mîndreștii Noi. Localitatea se află la 15 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Bilicenii Noi a fost atestat documentar în anul 1925.

Citeşte mai departe