Arată noutățile începînd cu...

eye 7229 Vizualizări

"Urmașii lui Ștefan" au sesizat Procuratura Generală (Doc)


Mișcarea de Tineret "Urmașii lui Ștefan" cere Procuraturii Generale să investigheze presupusele scheme de corupție și abaterile admise de autorități în procesul reparației drumurilor din capitală.

Într-o sesizare expediată procurorului general, Eduard Harunjen, se menționează că anual pentru administrarea, întreţinerea și repararea drumurilor publice locale, se cheltuie milioane de lei, iar calitatea acestora este tot mai proastă pe an ce trece.

"Aşa-zisa plombare a gropilor, care coastă sute de milioane de lei, pentru ca peste un an istoria cu peticirea carosabilului să se repete, implică nemijlocit și fenomenul corupției. Sîntem în drept să credem că unii factori de decizie din cadrul APL Chișinău, precum și executanții lucrărilor efectuate, comit cu regularitate fapte care perfect se încadrează în unele prevederi ale Codului penal", se arată în sesizarea semnată de liderul Mișcării "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu.

Activiștii atenționează că din cauza calității nesatisfăcătoare a drumurilor, șoferii își distrug mașinile, în ciufa faptului că achită impozitele și taxele necesare la bugetul de stat. Totodată, gropile de pe autostrăzi pun în pericol real viața și sănătatea participanților la traficul rutier.

"Cerem sancționarea persoanelor care se fac vinovate de situația creată. Reiterez că anume Procuratura ar trebui să restabilească ordinea de drept, iar o tergiversare sau inacțiune admisă de către această autoritate ar fi inadmisibilă", se mai precizează în sesizare.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Schineni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Citeşte mai departe